avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara!

Nici nu stiu cum sa incep...! Sunt o mama disperata..., de doua zile am aflat ceva ingrozitor si strigator la cer. Stiu ca-mi expun copilul la o rusine mare, dar doresc sa stiu daca si cum va raspunde faptuitorul la 12 ani, ca penal nu va rspunde!!! Am un baietel in varsta de 7 ani si din vara anului 2010 a fost molestat sexual de un nepot in varsta de 12 ani. Nepotul locuieste cu socrii mei si mama sa. Eu imi trimiteam copilul la socrii mei si nepotul meu il obliga sa intretina relatii sexuale cu fiul meu. In momentul in care fiul meu la insistentele mele mi-a recunoscut ce-i facea acest nepot. Am fost la politie si am depus plangere, la IML unde sa constatat ca nu a fost maltratat fizic, deflorat ci doar o joaca. Mi sa spus ca la aceasta varsta nu are erectie si nici discernamant nepotul. Nu pot fi de acord cum ca nu are discernamant pentru ca acum au mai iesit si alte victime de-ale nepotului. Acum un an jumate respectiv patru ani a mai facut si cu alti copii. dar parintii lor au luato ca o joaca. Eu nu pot trece cu vederea peste ceea ce i s-a intamplat copilului meu. Sunt distrusa. O sa-l introduc intr-un program de consiliere psihologica pentru ca el cu mine nu vrea sa vorbeasca, ii este rusine. Si probabil traieste cu frica ca nepotul il va bate iar pentru ca asa-i spunea sa nu ne spuna ca-l bate rau si chiar il batea. A recunoscut in fata medicului de la IML. Azi am fost condamnata de catre socrii mei ca m-am dus la politie sa-l reclam, ca ar trebui sa ma gandesc ca-mi fac copilul de ras si ca ar trebuii sa ma potolesc pentru ca tot fiul meu va avea de suferit pe viitor. Ma doare sufletul ca eu imi trimiteam copilul la socrii si copilul meu a fost molestat. Tind sa cred ca stiau dupa felul in care vorbesc prin vecini. Pentru ca mie in fata nu-mi spun, de fapt nici nu s-au interesat ce face copilul meu, cum se simte. Nici macar pe sotul meu si fiul lor nu l-au sunat sa-l intrebe, dar, sa acuze stiu s-o faca. Spuneti-mi ce trebuie sa fac? Va rog puneti-va o secunda in pielea mea si cum ati proceda dvs? Eu sunt hotarata sa merg mai departe, nu pot trece cu vederea. Nu pot, daca-l las asa se va obisnui ca nimeni nu-i face nimic si va continua sau poate chiar mai rau. Imi este clar ca este un pericol public si ca trebuie internat la o scoala de reeducare si introdus intr-un program de consiliere psihologica.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 22:05, 4 Februarie 2011
Minorul infractor sub 14 ani nu raspunde penal pentru ca nu are discernamant . Puteti solicita daune morale de zeci de mii de euro pe care urmeaza sa le plateasca parintii minorului vinovat (daca au de unde , daca au bunuri imobile pe care sa le executati ).Minorul(inculpatul) va fi internat intr-un centru de reeducare , va fi si el consiliat psihologic . Pentru dovedirea faptelor se vor audia cei doi copii, martori, se va face o expertiza asupra copilului dvs. pe care trebuie sa o solicitati dv.
pai si ce doctor de la IML e ala care afirma ca un baiat la 12 ani nu are erectie?
Baietii au erectie la cateva zile dupa nastere, la 12 ani deja intra in pubertate.
Doamna, cereti o alta expertiza medico legala, sa fie facuta de un alt doctor, pentru ca este foarte importanta.Si mergeti si la un psihiatru cu copilul, pentru a trece mai usor peste trauma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora de 6 ani supusă la perversiuni sexuale de un minor de 8ani Danielaelena752@gmail Danielaelena752@gmail Fetița mea de 6ani a fost supusă la perversiuni sexuale de un minor de 8ani.pot depune plângere la poliție? (vezi toată discuția)
Corupere de minori aculin aculin ce mi se poate intampla daca am intretinut relati sexuale cu o fata doar ca baiatul are 16 ani si fata 13 si parinti acesteia a declarat ca am corupto dar am ... (vezi toată discuția)
Pedofilie- intrebari Mihai270 Mihai270 Buna ziua, O cunostinta a fost acuzat de pedofilie. Tatal copilului molestat a facut plangere penala, dar nu a adus nicio dovada, decat spusele copilului. ... (vezi toată discuția)