avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Logo creat de mine si folosit de o societate
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Logo creat de mine si folosit de o societate

am si eu urmatoarea problema, logo creat de mine este folosit de un SRL din 2007, am luat legatura cu directorul societati, care a inteles problema si mi-a propus o intelegere, ori o plata lunara ori o plata anuala sau cumpararea acestui drept.
Intrebarile mele sunt:
- pot sa primesc acesti bani fiind persona fizica nu PFA?
- despre ce fel de contract e vorba, de inchiriere in cazul platilor lunare/anuale?
- trebuie sa inregistrez la OSIM acest logo?
- mai trebuie sa platesc in afara de impozit pentru suma respectiva si alte contributii?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:12, 5 Februarie 2011
Buna ziua,

1. Crearea acelui logo a rezultat ca urmare a unui contract cu SRL-ul respectiv?
2. Va poate plati drepturi de autor si ca persoana fizica.
3. In cazul platilor lunare/anuale putem vorbi de un contract de licenta, doar daca logo-ul respectiv a fost inregistrat ca marca.

Daca si alti colegi au idei mai bune rog sa posteze.

Succes in continuare.
In opinia mea, firma se leaga la cap daca plateste anual, ii este mult mai comod sa il achite intr-o transa si sa-l inregistreze ea la OSIM. Ma mira asadar ca va ofera aceasta optiune.

Daca primiti banii ca drepturi de autor pe persoana fizica, o sa se retina la sursa impozitele datorate catre stat. Puteti sa va interesati si in sectiunea de Impozite si taxe a Forumului de problematica fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat torex2 torex2 Daca am inregistrat o marca la osim ca persoana fizica si vreau sa o pun la dispozitia srl-ului in care sunt asociat unic, pot face acest lucru printr-un ctr ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. m-am lovit de o speta, daca ma puteti ajuta in acest ... onlinemediagrup onlinemediagrup Buna ziua. M-am lovit de o speta, daca ma puteti ajuta in acest sens. Firma \"X\" detine marca inregistrata la OSIM Logo + denumire . Asociatul firmei X ... (vezi toată discuția)
Protectie logo M_d M_d Sa spunem ca hobby-ul meu este conceperea de logo-uri. In cazul in care hotarasc la un moment dat ca aceasta preocupare poate deveni profitabila, ce anume ... (vezi toată discuția)