avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este procedura de a debloca un post de munca daca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este procedura de a debloca un post de munca daca angajatul pe care l-am trimis in somaj nu vrea sa mai vina ?

Am trimis in somaj un angajat acum cateva luni iar cand l-am chemat inapoi nu a mai vrut sa vina la munca.
Ce pot sa fac ca sa imi deblochez postul ca sa pot angaja pe altcineva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 6 Februarie 2011
Concedierea s-a produs datorita desfiintarii postului, nu blocarii lui. Ati reinfiintat postul cand conditiile economice s-au imbunatatit si impunea acest lucru.
Personal, intr-o situație asemănătoare, am trimis prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire o adresa prin care ii comunicam fostului angajat ca am posibilitatea de a-l reangaja. Dupa trecerea unui termen de 10 zile lucrătoare, calculat de la data cand a primit scrisoarea recomandata, data ce apare pe confirmarea de primire, am angajat o alta persoana.
Au existat si exista discutii daca termenul de 9 luni se aplica concedierilor individuale, colective sau in ambele situatii.
Pentru evitarea unuor situatii neplacute, reclamatii etc. am considerat necesar sa notific fostilor angajati si in cazul concedierilor individuale.
Nu exista discutii, prevederea se aplica concedierilor colective.
Da am gresit, ma gandeam la alceva.
Intr-adevar, dispoziţiile art. 72 din Codul muncii îşi găsesc incidenţa numai în cazul în care a avut loc o concediere colectivă, iar nu şi una individuală. Insa, nimic nu-l împiedică însă pe angajator sa faca acest lucru si in cazul concedierilor individuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinfiintare posturi desfiintate petje petje La ce interval de timp se pot reinfiinta posturile desfiintate dar prin concediere colectiva? (vezi toată discuția)
Concediere individuala. ce restrictii sunt la angajare? noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce restrictii sunt la angajare cand un angajator a concediat o persoana (concediere individuala, nu colectiva), functia ... (vezi toată discuția)
Cand pot face angajari cflori2002 cflori2002 buna ziua, daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)