avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ma judec cu casa de pensii si vreau sa renunt la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ma judec cu casa de pensii si vreau sa renunt la judecata

am dat casa de pensii in judecata, am platit si expertiza, iar expertul mi/a spus ca ar trebui sa ma retrag si mi se inapoiaza banii pe expertiza. As vrea sa stiu daca este asa, si cum se procedeaza.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:42, 5 Februarie 2011
Daca renuntati la proces inainte de efectuarea expertizei,banii depusi pentru expertiza vi se returneaza,din moment ce expertiza nu a fost efectuata.Adresati-va instantei de judecata cu cerere scrisa in care aratati ca renuntati la judecata,in temeiul art.246 Cod Proc.civ.,inainte de efectuarea expertizei.
Atentie,potrivit aceluiasi text de lege,paratul poate solicita cheltuieli de judecata-daca exista si pot fi dovedite.






Sectiunea V - Renuntarea la judecata si renuntarea la drept


Art. 246
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e procedura de retragere din dosar ? rafaels rafaels [b]daca unul dintre reclamanti doreste sa se retraga, cum se procedeaza...... depune o cerere?[/b] (vezi toată discuția)
Va rog un sfat noisette noisette am facut o actiune privind obligarea de a face si vineri ajungem la a doua infatisare. paratul a executat obligatia ce o avea, urmand ca vineri la al doilea ... (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)