avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia?

Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este publicata in rezumat. Intrebarea mea este: Voi primi oficial (prin posta) aceasta decizie a instantei? Cum aflu daca parata face apel in termenul de 15 zile? Voi primi instiintari,citatii sau dupa aceste 15 zile trebuie sa ma duc la tribunal ca sa aflu daca s-a facut recurs si sa obtin o copie dupa decizia Instantei? Procedurile din tribunal privind consultarea dosarului si obtinerea de copii dupa inscrisurile depuse la dosar mi-au scos peri albi pe perioada acestui proces...
Cel mai recent răspuns: mari 85 , utilizator 23:52, 26 Noiembrie 2016
Daca dosarul a fost judecat la instanta de fond, la Judecatorie, veti primi acasa o comunicare cu sentinta motivata in drept si-n fapt a instantei.
Timp de 15 zile aceasta sentinta poate fi atacata cu apel sau recurs, depinde cum a stabilit instanta.
Dupa aceste 15 zile, puteti merge la registratura instantei si intrebati daca sentinta a fost atacata cu vreo cale de atac, iar daca nu a fost apelata sau recurata, faceti o cerere si depuneti o taxa de timbru de 2 lei si un timbru juduciar de 0,15 lei pentru obtinerea acelei sentinte cu mentiunea definiativa si irevocabila prin neapelare, sau nerecurare.
Daca insa a fost atacata, veti primi acasa citatie de la instanta de control cu o copie de pe apel sau recurs, cu data si completul la care a fost repartizat.
De retinut ca deciziile de la tribunal sau Curtea de Apel nu se mai comunica acasa, va trebui sa le urmariti cand se redacteaza si sa le solicitati de la registratura.
Deduc ca este vorba de o sentinta pronuntata in prima instanta. Aceasta se comunica partilor . Pentru a afla daca s-a exercitat calea de atac, dupa expirarea termenului, solicitati informatii la arhiva instantei.
Multumesc. Va trebui sa astept 15 zile (din 18 iunie...3-4 iulie?)
Termenul de 15 zile în care poate fi atacată o hotărâre judecătorească începe să curgă de la comunicarea hotărârii părţilor, nu de la pronunţarea ei. Aceasta este regula generală, de la care există şi excepţii (în litigiile de muncă, de exemplu, termenul de apel este de 10 zile).
Banuiesc ca eu inteleg mai greu procedurile Instantei de judecata, de aceea revin:
Iata ce am citit pe Dosare Ecris/Tribunalul Bucuresti in 18.06.2013:
"Admite cererea. Obligă pârâta să plătească reclamantei echivalentul sumei de ......... euro, în lei la cursul datei plăţii, despăgubiri. Interzice pârâtei utilizarea neautorizată a documentaţiilor aferente (.....). Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de ........... lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.06.2013."
Pana azi- 08.07.2013 nu am primit nici o instiintare, citatie sau altceva. Din raspunsurile primite pana acum de la dvs. deduc ca ar trebui sa astept o instiintare oficiala si apoi-in functie de aceasta- sa actionez. Sau nu ?!

Alte discuții în legătură

Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească pronunțată: cum aflu care este situația dosarului meu? amalia79 amalia79 Buna ziua!Am fost intrun proces de succesiune,ca si parat,din anul 2015.Pe scurt,suntem trei frati care nu ne am pus deacord cu impartirea mostenirii ... (vezi toată discuția)
Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)