avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 8621 si 8622-Coduri Caen interzise
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

8621 si 8622-Coduri Caen interzise

Pt o societate comerciala care vrea sa-si deschida si cabinet medical: am voie sa am so codurile Caen de mai sus. Am vazut pe site-ul ONRC ca e nevoie de obiect de activitate unic, dar autoritatile sanitare cer totusi si codurile acestea.

:-/ Intrebarea mea: am voie sa le folosesc ca activitati secundare?
Multumesc tare mult
Cel mai recent răspuns: ContSters172999 , utilizator 17:11, 4 Ianuarie 2011
O societate comerciala nu poate avea ca obiect de activitate cabinet medical pentru ca infiintarea cabinetelor medicale nu este reglementata de Legea societatilor comerciale. Cabinetul medical poate fi infiintat doar de un medic specialist, nu de un "comerciant" pentru ca acest cabinet nu desfasoara o activitate comerciala.
Scopul cabinetului medical nu este obtinerea unui profit.

Medicina, ca si avocatura, sunt profesii liberale pentru a caror exercitare e necesara o pregatire profesioanala speciala, apartenenta la o anumita forma "colegiala" de asociere (Colegiul Medicilor, Uniunea Nationala a Barourilor), supunerea exercitarii activitatii unor legi speciale , astfel ca acestea nu intra in categoria activitatilor comerciale.
Desfasurarea de activitati, potrivit celor doua coduri CAEN 8621 si 8622, include consultatii si tratamente medicale efectuate de personal medical de medicina generala sau de specialitate.
Aceste activitati pot fi efectuate individual sau colectiv.

Infiintarea cabinetelor medicale se face in baza Legii nr.95/2006.
Actele necesare pentru obtinerea avizelor de infiintare a cabinetelor medicale sunt:
1. Dovada de detinere a spatiului (comodat, act de vanzare-cumparare, contract de inchiriere, donatie, etc.). Pentru cabinete medicale din intreprinderi sau institutii, acordul scris al conducerii acestora in vederea infiintarii cabinetului medical.
2. Autorizatia de libera practica a medicului titular.
3. Dovada achitarii, la zi, a cotizatiei catre CM.
4. Taxa de avizare.
5. Acordul asociatiei de locatari, daca spatiul se afla intr-un imobil cu mai multe apartamente.
6. Existenta dotarii minime necesare functionarii cabinetului medical.
7. Cerere tip completata in momentul depunerii actelor.

Departamentul de Avizari - Acreditari al Colegiului Medicilor elibereaza Certificatul de avizare a cabinetului medical pe baza documentelor specificate mai sus. Acest certificat plus documentele de mai jos servesc la obtinerea Certificatului de inregistrare a cabinetului medical individual la Directia Judeteana de Sanatate Publica.
1. Cerere tip - se completeaza la DSP
2. Actul de spatiu (contract de comodat sau de inchiriere sau de proprietate) - copie Xerox
3. Autorizatia de libera practica - copie xerox.

Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Un medic de familie poate infiinta un SRL (cabinet de medicina de familie si laborator de analize medicale)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 861, 871, 881 vasimi vasimi Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Pentru a avea ca obiect secundar de activitate cod caen 861, 871, 881 –servicii care se refera la sanatatea ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pt inregistrarea psihologi cu contract de munca vali pintea vali pintea vreau sa-mi deschid firma cu prestari servicii medicina muncii. Ma intereseaza ce coduri caen sa folosesc pt a putea angaja psihologi cu contract de munca. si ... (vezi toată discuția)
Activitati de comert la cmi stomatologic elicoidal elicoidal un cabinet stomatologic, CAEN 8623, ce trebuie sa faca ca sa vanda la receptie produse stomatologice ?la registru comertului, la administratie? care sunt ... (vezi toată discuția)