avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Loc de munca si permis de sedere in UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Loc de munca si permis de sedere in UE

Buna ziua,
Sunt de nationalitate romana iar peste 2 ani urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean turc. Noi vrem sa ne stabilim fie in Germania fie in Anglia.Intrebearea mea este: odata casatorit cu mine aici in Romania, el nefiind inca cetatean european ce probleme poate intampina? Poate avea drept de munca, de sedere, chiar sa-si deschida si propria firma? Tinand cont ca eu voi avea un contract de munca in sistemul medical.
Cel mai recent răspuns: Alexandru catalin Gaidau , Traducator autorizat 15:58, 27 Februarie 2011
obtinand cetatenia romana in urma casatoriei cu dv nu sunt probleme in occident nici cu rezidenta nici cu obtinerea unui loc de munca daca va indeplini conditiile legale ale statului in care va veti stabili. succes.
cetateanul turc poate deveni cetatean roman numai dupa o sedere de 8 ani in romania,sau 5 ani (in cazul casatoriei cu un cetatean roman)
o data obtinuta cartea de rezidenta pentru membrii de familie,in urma casatoriei cu dvs,respectivul cetaten turc va avea,cel putin in privinta calatoriei in ue,a infiintarii unei firme in ro si multele aceleasi drepturi ca si dvs.
daca doriti mai multe detalii va stau oricand la dispozitie
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Alexandru catalin Gaidau, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta si circulatia in ue emy_39 emy_39 buna ziua.sunt casatorita cu cetatean turc, care posede carte de rezidenta pentru membrii de familie de 1,5 ani.stie cineva poate calatori in Germania fara ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divort melek melek buna ziua!sunt casatorita cu un cetatean turc din 1997 casatoria avand loc in turcia iar la un an am obtinut si cetatenia turca.din aceasta casatorie au ... (vezi toată discuția)