avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de rezidenta si circulatia in UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de rezidenta si circulatia in UE

buna ziua.sunt casatorita cu cetatean turc, care posede carte de rezidenta pentru membrii de familie de 1,5 ani.stie cineva poate calatori in Germania fara mine si poate lucra acolo?daca da pe ce perioada?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:46, 21 Martie 2012
Cetatenii romani si membrii de familie ai cetatenilor romani au dreptul de sedere pe teritoriul
altui stat UE pe o perioada de maxim 3 luni consecutive si cel mult 6 luni intr-un an.

Asta este pentru calatorie/sedere, insa pentru a si munci este obligatoriu sa aiba permis de munca, deci ar trebui intai sa isi gaseasca un angajator care sa faca pentru dansul formalitatile

In privinta posibilitatii de a fi obtine permisul de munca fara ca si dvs. sa fiti acolo, nu pot sa ma pronunt - mi se pare greu inspre imposibil insa poate gaseste un angajator care sa ii faca un contract de munca.

Acest link va poate fi de folos:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia mustafa_cristina mustafa_cristina buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de ... (vezi toată discuția)
Strain,apatrid saed saed buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)