avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... piraterie si soft
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

piraterie si soft

buna ziua
sunt administratorul unei sali de net, am cumparat windows 11 buc home edition, am cumparat couter strike plus alte jocuri
in ianuarie 2006 mam trezit pe cap cu acei domni inteligenti de la politie , care in urma verificarilor facute au constatat ca pe 4 calculatoare este instalat windows xp profesional, drept pentru care mi-au luat acele 4 hdd, mam trezit sapt trecuta ca imi vine citatie sa ma prezint la faimosul birou 38, respectiv azi miercuri mam deplasat la ei si mi-au adus la cunostinta ca trebuie sa platesc 4500 de euro la microsoft si 85 mil pentru nu stiu ce jocuri, nu mi-a dat prea multe detalii,
mentionez ca acest lucru s-a intamplat si in cazul altor 3 firme la fel cu acelasi sector de activitate, sala de internet, si in cazul dumnealor s-a dispus NUP si o amenda administrativa de 1 mil lei rol, in conditiile in care le-au fost ridicate si lor hdd, si cel putin una din ele nu detinea decat o singura liceenta windows(am lucrat acolo pana la finele lui 2005)
au mai ridicat 52 de cd-uri sub pretextul de a fi piratate, mentionez ca si intr-un caz similar ce am citit aici ca au fost uitate si lasate de clienti, cel putin 20 - 30 erau sigur pur si simplu goale, noi pastrandu-le pentru a le inapoia,urmeaza joi, 07.05.2008 sa ma prezint din nou insotit de un avocat pentru ca am refuzat sa dau mai multe informatii
va rog sa imi spuneti daca stiti prin ce filiera trec hdd-urile catre verificari si daca celor in cauza care stabilesc asemenea amenzi si le aduce la cunostinta ca detin liceeente pt soft si jocuri.
am citit de 3 ori lg.8/1996
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2008
florinuss, utilizator
Cel mai recent răspuns: web2ro , utilizator 20:31, 28 Iulie 2009
da am inteles ce ati spus d-voastra,
nu am fost chemat nici unde la nici o expertiza, nu am fost citat in nici un proces de urmarire penala,
doar in data de 30.04.2008 am fost citat o singura data din momentul in care au ridicat hdd-urile in ianuarie 2007, si mi-au spus ca trebuie sa platesc amenzile ce le-am enumerat mai sus....
tot nu pot sa pricep de ce sunt acuzat pentru folosirea de microsoft cand eu am platit 11 liceente,
am dreptul sa folosesc un produs, inainte de al cumpara, pentru teste o perioada de timp, sa zicem 30 de zile si apoi daca sunt multumit sa il platesc, referitor la softul de calculator, asa cum am spus am cumparate 11 liceente de windows home si am instalat 4 windows pro VERSIUNEA PENTRU TESTE, ca apoi sa migrez catre windows pro, pentru asta sunt acuzat.
multumesc inca odata
Atunci aveţi un proces verbal de contravenţie în care se arată ce fapte aţi săvârşit, ce act normativ aţi încălcat, care este sancţiunea aplicată etc.
Acesta poate fi contestat. Dacă aveţi un avocat va şti ce să facă.
Dacă era vorba despre o infracţiune, era mai grav. Se ridicau HDD-urile, ulterior se dispunea efectuarea unei expertize şi după administrarea probelor pro şi contra, inclusiv a probelor solicitate de dv., se dispunea trimiterea in judecata sau n.u.p. În final, HDD-urile vi se înapoiau.
demonstrati atunci ca acele 4 calc care aveau win xp erau variante demonstrative! din cate stiu nu exista variante demo pentru windows ci in cazul depistarii ca sistemul de operare nu este autentic apare obligativitatea inregistrarii in 30 de zile dupa care, daca nu este inregistrat se blocheaza. Aceasta autenticitate este depistata de obice dupa instalarea acelui pachet de validare "Windows Genuine".
Cu privire la expertiza hdd-urile aceasta nu se face cu citarea partilor pentru ca in primul rand uneori este de durata (se scaneaza registrii si cateodata si fiecare sector (clustere)) si este posibil ca acestea sa fie "pasate" unor laboratoare specializate agreate de MIRA (aici nu stiu exact ci doar banuiesc pentru ca sunt actiuni cat de cat complexe).
aba812001 a scris:

Cu privire la expertiza hdd-urile aceasta nu se face cu citarea partilor pentru ca in primul rand uneori este de durata (se scaneaza registrii si cateodata si fiecare sector (clustere)) si este posibil ca acestea sa fie "pasate" unor laboratoare specializate agreate de MIRA (aici nu stiu exact ci doar banuiesc pentru ca sunt actiuni cat de cat complexe).

Orice percheziţie de sisteme informatice se face numai în prezenţa învinuitului/inculpatului şi a avocatului. Aceasta se face de B.C.C.O.A.
Vă spun din proprie experienţă, nu din cărţi!;)
Fiecare HDD este sigilat/desigilat în prezenţa învinuitului/inculpatului şi verificat în prezenţa acestuia, a avocatului său şi a 2 martori asistenţi. Se scoate la imprimantă conţinutul acestora, se încheie un PV de percheziţie de sisteme informatice în care se arată modul în care a decurs verificarea, ce s-a descoperit, iar dacă nu prezintă calitatea de mijloc de probă în dosar în ceea ce priveşte faptele pentru care este cercetat învinuitul/inculpatul, acestea i se restituie, încheindu-se în acest sens un PV.
ma refeream strict la expertiza materiala a respectivului hdd nu la ridicarea acestora. ca sa scanezi un hdd in detaliu dureaza ore intregi. se asteapta atata timp pentru semnarea procesului verbal? singura procedura pe care am vazut-o a fost in celebrul caz Cioaca cand i-au ridicat calc si membrilor familiei. in acel caz s-au sigilat calc s-a incheiat pv si cam atat. expertiza s-a facut in alta parte nu la fata locului. aici e neclara situatia!

Alte discuții în legătură

Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)
Teste revisal 5 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua tuturor! eu nu mai am o zi buna deoarece incerc sa instalez noua versiune de Revisal pusa la dispozitie pentru testare si nu reusesc! Desi am ... (vezi toată discuția)
Licente software michelangelo michelangelo compania in care lucrez este o mica companie care apartine unei companii bulgaresti iar azi au venit cei de la politia economica sa verifice niste acte printre ... (vezi toată discuția)