avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema acte autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema acte autoturism

Am cumparat o masina care a fost vanduta aproximativ acum 3 ani de catre proprietarul din acte. Masina inainte sa ajunga la mine a mai trecut pe la doua persoane care nu au declarat-o, doar au circulat cu ea. Ca sa trec masina pe numele meu si sa am numere din judetul din care sunt ce trebuie sa fac? Am luat legatura cu proprietarul din acte dar nu vrea nici sa discute. A zis ca masina a fost vanduta si nu e la fisc. NU vrea sa ma ajute cu nimic. Ce pot face?#-o
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 19:03, 7 Februarie 2011
Chemati in judecata pe ultimul proprietar din acte si solicitati instantei sa se constate intervenita vanzarea-cumpararea auto ,sa se constate dreptul dvs. deproprietate asupra masinii. Veti timbra la valoarea din acte a masinii sau valoarea de piata (taxa mica) .Hotararea judecatoreasca legalizata tine loc de act de vanzare-cumparare si va inscrieti cu ea la politie si sectia financiara de domiciliu dupa ce o radiati de la fostul proprietar .
Sa renuntati.Este cel mai sigur.Nu se pot face acte de vanzare-cumparare decat cu proprietarul masinii.
Mai este o solutie sa mergeti pe fir si sa faceti actele cu ultimul "proprietar"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Am gresit eu cu ceva...? draghicicristian draghicicristian In 2010 am vandut masina unui domn. Cu vanzare-cumparare, am platit restanta la fisc, nu mai figurez cu ea pe numele meu. Am toate hartiile. Am facut toate ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare auto andreeab1 andreeab1 Buna ziua, Se da urmatoarea problema: In anul 2008 am achizitionat un autoturism pe care nu l-am inmatriculat la politie, ci doar l-am luat in evidenta la ... (vezi toată discuția)