avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua,
as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit.
Mentionez ca nu am decat niste mail-uri in care el recunoaste imprumutul si promite ca-i va restitui....
De fapt imprumutul a constat in plati la banci(unde pot demonstra), plata unor asigurari(pot demonstra prin martori ca eu am platit acele asigurari).
Il pot da in judecata pentru inselaciune pe penal?

Multumesc
Banii au fost dati sub forma de imprumut prin 2009....nu mi-a declarat un termen pentru restituirea banilor....
Este vorba de un prieten cu care am locuit 3 ani de zile....nu e vorba de o persoana oarecare....din acest motiv nu am considerat ca sunt necesare actele....nu credeam ca se va ajunge aici...si nu-mi va restitui banii din rea vointa si nu pentru ca nu ar avea....

Multumesc pentru interesul acordat....
O actiune pe dreptul comun (civil) este solutia indicata in cauza, desi se intinde destul de mult in timp si se timbreaza la valoarea sumei imprumutate...daca exista si dovezile mentionate, atunci e in regula!
Formulati actiune civila in pretentii,pe care o veti timbra la valoarea pretentiilor emise si in dovedirea carora urmeaza sa solicitati probe cu acte,interogatoriu,martori,daca este cazul)alte probe acceptate de lege.
Neexistand acte intre dvs,daca persoana in cauza,nu recunoaste imprumutul va fi foarte dificil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema si va rog sa imi dati un sfat chaka935 chaka935 Datorez o suma de bani (100 mil) la un coleg care mi i-a imprumutat pentru a plati o datorie la banca, nu am nici un angajament scris cu el ,eu nu pot sa ii ... (vezi toată discuția)
Proba inregistrare audio cu aplicatie reportofon al3x_nistor al3x_nistor Am imprumutat un \"prieten\" cu o suma de bani pentru reparatia unei masini. Mi-a promis ca imi va da o parte din profit cand se va materializa. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Cum se pot recupera niste bani imprumutati? cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu cum se pot recupera niste bani imprumutati,daca imprumutatul nu mai doreste returnarea acestora. Precizez ca ... (vezi toată discuția)