avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras pentru uzul organelor stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras pentru uzul organelor stat

...cunoaste cineva vreo lege care sa reglementeze eliberarea extraselor pentru uzul organelor stat de pe actele de stare civila?...multumesc...
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:33, 8 Februarie 2011
Legea 119/1996 republicata, prevede explicit:
"Art. 72
(1)La cererea scrisă a Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor, a instanţelor judecătoreşti, a parchetelor sau a poliţiei, se pot transmite extrase pentru uz oficial, însoţite de copii ale înscrisurilor care au stat la baza întocmirii actelor de stare civilă, iar pentru motive temeinice, la cererea serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor, a oficiilor de stare civilă din cadrul primăriilor unităţilor administrativ-teritoriale unde nu funcţionează serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor, a unităţilor din sistemul de ordine şi siguranţă publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a instituţiilor responsabile cu asistenţa socială şi protecţia drepturilor copilului, precum şi a notarilor publici, se eliberează gratuit extrase pentru uz oficial de pe actele de stare civilă aflate în arhiva proprie.
(2)Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul solicitărilor adresate direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Arhivelor Naţionale, pentru actele aflate în păstrarea acestora, cu respectarea dispoziţiilor art. 11 alin. (3)."
In situatia in care nu sunteti reprezentant al unui "organ de stat" dintre ccele prevazute explicit in lege, se poate trage concluzia ca nu puteti cere un asemenea extras decat prin instanta, in cazurile limitativ prevazute de lege.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
ContSters36411, utilizator
...multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. cum pot intra în posesia unui certificat medical ... reticent reticent Bună ziua. Cum pot intra în posesia unui certificat medical constatator, de născut viu? Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Comunicarea unui extras dupa actul de nastere catre un cabinet de avocatura valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am si eu urmatoarea intrebare: In cadrul unui proces de divort avocatul paratului poate solicita si obtine de la serviciul de stare civila un ... (vezi toată discuția)
Duplicat certif. casatorie carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In urma decesului parintilor, trebuie efectuata succesiunea pt. apartamentul care le a apartinut. Problema este ca certif. lor de casatorie s-a ... (vezi toată discuția)