avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... DUPLICAT CERTIF. CASATORIE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

DUPLICAT CERTIF. CASATORIE

Buna ziua !
In urma decesului parintilor, trebuie efectuata succesiunea pt. apartamentul care le a apartinut.
Problema este ca certif. lor de casatorie s-a ratacit, eu ramanand cu o copie.
Intrebarea mea este : cum pot obtine un duplicat al acestuin certif. eliberat in 1966, Bucuresti - raionul Tudor Vladimirescu ?

MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:44, 31 August 2011
mergeti la primaria unde s-au casatorit, faceti dovada ca sunteti mostenitor si o cerere prin care solicitati un duplicat/adeverinta...

Notarul unde veti dezbate succesiunea va cere de la biroul de stare civila de la locul casatoriei parintilor un extras de pe certificatul de casatorie pentru uzul organelor de stat:


Legea 119/1996 republicata:
Art. 72
(1) La cererea scrisa a Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, a instantelor judecatoresti, a parchetelor sau a politiei, se pot transmite extrase pentru uz oficial, insoite de copii ale inscrisurilor care au stat la baza intocmirii actelor de stare civila, iar pentru motive temeinice, [...] si a notarilor publici se elibereaza gratuit extrase pentru uz oficial de pe actele de stare civila aflate in arhiva proprie.


Sper ca de data aceasta sa fie bine :)

Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Ares-3, moderator
Revin cu o completare: varianta cu notarul este cea mai simpla pentru dvs. si in mod sigur este corecta.

Inca o data imi cer scuze pentru linkul gresit postat in primul raspuns :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras pentru uzul organelor stat ContSters4579 ContSters4579 ...cunoaste cineva vreo lege care sa reglementeze eliberarea extraselor pentru uzul organelor stat de pe actele de stare civila?...multumesc... (vezi toată discuția)
Bună ziua. cum pot intra în posesia unui certificat medical ... reticent reticent Bună ziua. Cum pot intra în posesia unui certificat medical constatator, de născut viu? Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa actelor de stare civila maria88 maria88 Buna ziua , Mama mea a decedat in septembrie 2013. S-a casatorit cu tatal meu acum 51 de ani . Anterior a fost casatorita si a avut un baiat care a ramas ... (vezi toată discuția)