avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Taierea nucului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Taierea nucului

In spatele blocului am platat niste nuci in 1992.
Azi au venit cei de la administratia domeniului public si au inceput sa le taie. Primul au reusit de tot, urmatoarele nu au mai reusit pentru ca, am urcat pe pom si nu am lasat.
Precizezi ca cei de la administratia publica nu au avut autorizatie pentru taierea nucilor, dar si asa acestia au chemat politia comunitara, care la randul lor m-au amendat cu 1000 lei, fara sa ceara autorizatia de la ceilalti.

Pana la urma 2 pom am salvat din 3.

Intrebarea mea este unde pot sa fac plangere pentru taierea nucului.
Poate cineva sa ma ajute sa sa caut pe alte forumuri ?

La primarie, agentia de mediu si la ocolul silvic. Nucul este arbore protejat, pentru taierea caruia sunt necesare avizele acestor institutii.
As incepe cu o plangere la politie.
Solicitati de la primarie avizul de taiere.
Formulati reclamatie impotriva lucratorilor care au venit sa intreprinda o actiune nelegala,in cazul lipsei autorizatiei
Formulati in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie,plangere impotriva acestuia la instanta competenta locului constatarii contraventiei.
Sarcina probatiunii,apartine politiei.
Dovediti cu martori si cu acte ilegalitatea actiunii de taiere si comportarea politistilor comunitari,urmand a depune acte in acest sens si de la primarie .
Solicitati in subsidiar ,inlocuirea masurii amenzii cu cea a avertsimentului.
Succes !
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Buna ziua . Ca sa nu mai deschid topic nou , va solicit ajutorul intr-o problema : in urmatoarea perioada 1-2 -5 luni , primaria unei comune va taia nucii de pe domeniul public , plantati de locuitorii unei strazi , pentru a se construi un trotuar , care poate fi construit si fara taierea nucilor, apoi se planteaza alti pomi , firma care amenajeaza fiind favorita primarului. Acest lucru s-a petrecut in toata localitatea, dar nimeni nu s-a opus . Pot fi impiedicati legal sa faca asta ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defrisare nuc ika ika Vreau sa tai un nuc ,problrma e ca am aflat ca e o lege speciala care reglementeaza taierea acestei specii.Nucul se afla in afara gardului care delimiteaza ... (vezi toată discuția)
Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Informatii bodo gabriella bodo gabriella Doresc sa stiu daca intr-o gradina particulara la care sunt eu proprietar, din cauza vremii urate un pom fructifer sau un nuc se rupe din radacina trebuie ... (vezi toată discuția)