avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calitatea de viceprimar este compatibila cu calitatea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calitatea de viceprimar este compatibila cu calitatea de administrator al unui SRL?

Buna seara,
As dori va rog si eu un sfat in legatura cu o situatie aparuta in primaria unde lucrez.
Doamna viceprimar a fost numita administrator al unui SRL care apartine Consiliului Local avand ca obiect de activitate furnizarea apei potabile . Mentionez ca este vorba de o comuna din mediul rural.
Acum nu sunt sigura daca calitatea de viceprimar este compatibila cu calitatea de administrator al SRL.
Am infiintat SRL intrucat depaseam numarul de personal aprobat cf legii si nu am avut alta solutie pentru a mentine angajatii de la pompele de apa.
Multumesc
legea nr. 161/2003
"ART. 87
(1) Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu:
a) funcţia de consilier local;
b) funcţia de prefect sau subprefect;
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia;
d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice;
e) funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială;
f) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional;
g) calitatea de comerciant persoană fizică;
h) calitatea de membru al unui grup de interes economic;
i) calitatea de deputat sau senator;
j) funcţia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat sau o altă funcţie asimilată acestora;
k) orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale."
concluzia este ca, viceprimareasa, nu este compatibila. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea primar Mirela8383 Mirela8383 Buna ziua!Un primar poate fi si asociat unic la un SRL? (vezi toată discuția)
Conflict de interese georgebt georgebt buna ziua.sunt angajat cu contract de munca la primarie avand functua de asistent medical comunitar cu finantare de la ministerul sanatatii.in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)