avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incompatibilitatea primar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incompatibilitatea primar

Buna ziua!Un primar poate fi si asociat unic la un SRL?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:49, 9 Noiembrie 2011

Conform Legii 161/2003 , titlul Iv, capitolul III, art 87:

"SECŢIUNEA 4: Incompatibilităţi privind aleşii localiArt. 87
(1)Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu:

a)funcţia de consilier local;

b)funcţia de prefect sau subprefect;

c)calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia;

d)funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice;

e)funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială;

f)funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional;

g)calitatea de comerciant persoană fizică;

h)calitatea de membru al unui grup de interes economic;

i)calitatea de deputat sau senator;

j)funcţia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat sau o altă funcţie asimilată acestora;

k)orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale.

(2)Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti nu pot deţine, pe durata exercitării mandatului, funcţia de consilier judeţean.

(3)Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literarartistice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)
Viceprimar incompatibilitate janina drula janina drula am fost ales viceprimar si inainte eram angajatul unei firme de cablu privat pe functia de casier cu jumatate de norma vreau sa stiu daca functia de ... (vezi toată discuția)
Calitatea de viceprimar este compatibila cu calitatea de administrator al unui srl? Catalina Cabun Catalina Cabun Buna seara, As dori va rog si eu un sfat in legatura cu o situatie aparuta in primaria unde lucrez. Doamna viceprimar a fost numita administrator al unui ... (vezi toată discuția)