Buna seara. Daca sotul a parasit casa si sta cu concubina in chirie cu care a facut un copil care ar fi calea de atac in favoarea mea si a copilului nostru. Avem si noi un copil impreuna. De 7 luni este plecat si nici nu mi-a dat nici un ban pt intretinerea minorului. Acum dupa 7 luni vrea sa vina acasa dar nu spune concret ce face cu concubina si copilul lor. Va rog ajutati-ma cu un raspuns sunt cu nervii la pamant. Nu stiu daca sa-l mai primesc sau sa deschid proces. Multumesc
distinsa doamna,
dumneavoastra aveti urmatoarele optiuni(juridic vorbind):
-sa intentati actiune de divort
-in acelasi timp sa solicitati prin instanta plata pensiei de intretinere pentru copilul ce il aveti impreuna
- pe urma procedura destul de alambicata si nevoioasa a partajului bunurilor care fac parte din comunitatea matrimoniala de bunurir(cele achizitionate in perioada existentei casatoriei)
desigur, indicat ar fi sa vedeti daca nu aveti cumva o cale de impacare.divortul este practic ultima solutie la care sa apelati.lasa urme adanci (sufleteste vorbind) si poate afecta buna crestere si educare a minorului.
Buna ziua,
asa cum au mentinonat si ceilalti domni/doamne (consilieri/utilizatori) mai sus, dpdv juridic aveti optiunea divortului, dar din faptul ca sotul dvs. vrea sa se intoarca la dvs. si copil rezulta faptul ca ar dori sa se impace cu dvs. Puteti merge si la un mediator sa incercati o impacare si sa stabiliti termenii acestei impacari printr-un acord de mediere in care sa stabiliti anumite conditii, iar in cazul in care doriti sa divortati tot acolo puteti stabili intr-un mod civilizat si ieftin conditiile cat si cererile accesorii divortului.
Daca asa nu merge, puteti apela la un avocat.
Mult succes
Nu inteleg ce doriti sa atacati? Dorinta sotului de a se intoarce acasa?
Ca legal nu aveti cum sa va asigurati ca el va rupe relatiile cu cealalta femeie... asta nu tine de lege.
Nici nu va putem spune, legal, daca sa-l primiti sau nu, asta tine de suflet... :)
Va multumesc pt ajutor. Am uitat sa va spun ca problema dureaza de 2 ani si a plecat si s-a reintors de 3 ori pana acum. De aceea nu stiu daca sa-l mai primesc sau nu. Se simte vinovat moral fata de celalalt copil dar fata de al nostru nu zice nimic. Va multumesc inca odata.