avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma parasirii domiciliului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma parasirii domiciliului

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: el a parasit domiciliul in 2010, fara niciun motiv...Eu am introdus cererea de divort in 2010, divortul s-a solutionat, acum este pe cale a se solutiona si partajul.
La partaj, desi initial a cerut ca bunurile sa se imparta in cote de 50 % fiecarei parti, acum vrea ca bunurile expertizate sa-mi ramana in totalitate mie si diferenta de 50 % din valoarea bunurilor expertizate sa i-o achit eu, cash, invocand ca motiv faptul ca el nu s-a mai folosit de aceste bunuri din 2010 si ca acestea sunt uzate.
Este posibil ca instanta sa accepte o astfel de cerere ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:36, 10 Februarie 2011
1. - a plecat inainte de pronuntarea divortului
2. - acele bunuri au fost cumparate in timpul casatoriei si s-a tinut cont de parerea amandurora la achizitie (mai mult de a lui decat de a mea...dar ma rog) si acum vrea sa-mi bage mie pe gat ce nu-i mai place ?...la asta ma refeream cand am zis frauda...
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
azi112010, utilizator
Instanta va imparti bunurile comune in natura si in cazul in care loturile nu vor fi egale ca valoare , va obliga una din parti la plata unei sulte catre cealalta parte.
Prin urmare doleanta fostului sot nu va fi indeplinita cata vreme nu veti fi de acord cu varianta de lotizare in care toate bunurile sa fie incluse exclusiv in lotul dvs.
Art. 673 indice 5 c.proc civ.
Daca partile nu se invoiesc, instanta va stabili bunurile supuse impartelii, calitatea de coproprietar, cota-parte ce se cuvine fiecaruia si creantele nascute din starea de proprietate comuna pe care coproprietarii le au unii fata de altii. Daca se imparte o mostenire, instanta va mai stabili datoriile transmise prin mostenire, datoriile si creantele comostenitorilor fata de defunct, precum si sarcinile mostenirii.
Instanta va face imparteala in natura. In temeiul celor stabilite potrivit alin. 1, ea procedeaza la formarea loturilor si la atribuirea lor. In cazul in care loturile nu sunt egale in valoare, ele se intregesc printr-o suma de bani.
...da, dar motivatia lui a fost ca m-am folosit de lucruri (bunuri comune)...
Instanta poate face exceptie de la Art. 673 indice 5 c.proc civ. pentru el ?
Numai daca sunteti de acord dvs., de aceea v-am indicat si un text de lege.
Vor fi efectuate mai multe variante de lotizare, iar dvs. veti opta pentru cea care va intereseaza si veti si argumenta de ce se impune omologarea acelei variante si nu a alteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face atribuirea dupa lotizare ? folosinta folosinta Suntem cinci coproprietari casa si teren Un coproprietar a locuit in toata casa abuziv . Nu ne-a dat voie sa patrundem . A recunoscut la interogatoriu . A ... (vezi toată discuția)
Partaj ginaelena ginaelena sunt divortata, am un minor incredintat spre crestere , partajul nu l-am facut cu fostul sot. avem bunuri cumparate in timpul casatoriei.o sa se imparta in mod ... (vezi toată discuția)
Se poate admite apel ? danieal danieal in urma unui proces de iesire din indiviziune s-a dat ca solutie acceptata initial despagubire in natura( o suprafata de teren). La apel se poate cere si ... (vezi toată discuția)