buna sant pensionata gr.3 cu drept demunca in anul 2006 pe 5mai am fost angajata ca vanzatoare la un magazin alimentar ,mi-am depus actele necesare inclusiv decizia de pensionat,catea de munca, unde era specificat,pensionat ,contractul de munca a fost completat cu norma intreaga , acum dupa 1 an si 7luni primesc de la casa de pensii ca trebuie sa restitui pensia primita in acest timp va rog sa -mi spuneti cum pot sa ies din aceasta situatie si cine agresit ptr a raspunde va multumesc
buna ziua, va multumas ptr. interesul acordat si ptr. raspunsul primit am sa fac asa cum m-ti sfatuit contractul de munca a fost completat cu norma intreaga de abia dupa ce am trimis a3 adecizie de la data angajarii mi sa facut un act aditional cu timp partial de4ore cand mam dus sa-mi ferific dosarul celelalte 2 decizii anterioare trimise odata cu actele necesare la angajare nu mai erau in dosar au motivat ca ei nu au stiut faptul ca eu sant pens. desi in cartea de munca este specificat acest lucru ,persoana responsabila mi-a spus ca nu este obligata sa rasfoiasca inu] urma,desi era doar cu 2 pag inspate am incercat sa iau legatura cu patronul firme dar la dansul se ajunge doar pri audienta, astfel ca cei implicat probabil nu vor ca dansul sa afle despre aceasta problema va rog sa-mi spuneti ce pot sa vmai fac in acest sensi
specific ca actul aditional cu timp partial de4ore afost facut dupa 1an si 7luni de la angajare
buna ziua, inca nu sa u facut re actele pt.retinerea pensiei am primit doar avertisment de aceea doresc ca prinintermedul dv. sa gasesc osolutie ptr a iesi dinaceasta situatie
Este vorba de comunicarea a 3 copii de pe decizia de pensionare de catre salariat angajatorului.
Cred ca aveti urmatoarele posibilitati :
1. Intrati in audienta la patronul firmei si incercati sa-i explicati situatia.
2. Depuneti un memoriu la Casa judeteana de Pensii si explicati-le situatia dvs, dar nu stiu in ce masura v-ar absolvi de restituirea banilor.
Se poate vorbi de o culpa comuna, atat a angajatorului, cat si a dvs la data incheierii c.i.m. pe durata nedeterminata si cu norma intreaga.
Ati prestat efectiv 8 ore/zi, sau este doar o eroare materiala in contract? Cum ati fost platita, cu norma intreaga? Daca ati stiut ca nu aveti voie sa cumulati pensia cu salariu pe norma intreaga, cum de ati prestat 8 ore pe zi?
am lucrat 8 ore ptr ca la angajare mi sa spus ca trebuie sa lucrez 8ore fiind magazin alimentar sefa de magazin miaspus ca la vechime si in acte voi fi trecuta 4 ore eu nu aveam de unde sa stiu ca actele nu vor fi verificate dde abia dupa 1 an si 7 luni sau ferificat cand am depus a 3 a decizie ptr ca stiam ca prriodic trebuie sa mai depun onoua decizie ptr a confirma ca mai sant pensionara parerea mae este ca au descoperit ca au gresit si miau facut disparute primele decizii din dosar se simt vinovati .de aceea ma impiedica sa ajung la patron
Contract de munca
ROXYBO
Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca
cosmiv
Buna ziua,
Imi cer scuze daca cumva repet problema, dar nu am gasit nici unde exact raspunsul pe care il caut.
Sunt angajat la o firma bugetara de 10 ani ... (vezi toată discuția)