avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... mesaje furate de pe YM
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

mesaje furate de pe YM

Sotul " DOAMNEI " mele ...i-a instalat ..pe laptopul din casa un program numit keyloger.....i-a dat drumul sa ruleze ..si programul a inregistrat toate convorbirile din camera , toate parolele tastate pe laptop precum si toate mesajele + video..la ce a intrat in laptop......adica tot ce am vorbit eu cu " doamna" + alte mesaje de la alti interocutori si cam tot ce s-a discutat in casa . In acest caz ...poate folosii acele decriptari " mesaje " impotriva mea ....intr-un proces de divort ...sau eu ori " doamna " l-am putea acuza de violarea corespondentei personale ? Intre timp sotul " doamnei " i-a recunoscut ca a instalat acel program si a vazut tot dar ca ulterior l-a sters si ca nu poate nimeni sa-i zica sau sa-i faca ceva , iar laptopul la luat " doamna " si la ascuns , adica sotul " doamnei " nu mai are acces la laptop . Multumesc !
Cel mai recent răspuns: calcium , utilizator 18:14, 10 Februarie 2011
da, fapt e infractiune, art 195 C.p. violarea secretului corespondentei, insa inregistrarile mesajelor pot fi folosite in procesul de divort
cum pot fii folosite ?....sotul " doamnei " nu are aprobarile legale pentru a efectua inregistrari ..video sau audio...
nu trebuie sa aiba nici o aprobare, de la cine sa aiba aprobare? le foloseste pur si simplu....in schimb "doamna"poate face plangere penala pt violarea secretului corespondentei
Bogdan OLARU a scris:

da, fapt e infractiune, art 195 C.p. violarea secretului corespondentei, insa inregistrarile mesajelor pot fi folosite in procesul de divort

Inregistrarile audio-video, in procesele civile (de divort-in speta), nu stiu cum ar putea fi incuviintate/administrate deoarece codul de procedura civila nu prevede/reglementeaza admisibilitatea/administrarea unor astfel de probe/dovezi.

Ar fi interesant daca @Bogdan OLARU ne-ar da mai multe detalii, argumente, jurisprudenta, text de lege aplicabil etc cu privire la sustinerile sale.:)
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
bun ....am inteles ca " doamna " poate face plangere penala .......dar eu ...in caz ca ma acuza ...pot face aceeasi plangere penala? , pentru ca " doamna " cu mine vorbea in acele mesaje .....si ..inca o chestie ...nu inteleg ...toata lumea are voie sa spioneze pe toata lumea ...si daca lui X i se pare ca are ceva de castigat dintr-o anumita discutie care a decriptat-o el ...inseamna ca cei care folosesc YM se pot astepta oricand la vreo acuzatie in fata justitiei de la te miri cine .....asta pentru ca poate folosii inregistrarile tip mesaj , video sau audio ..........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citirea e-mailurilor din posta unui coleg Mihaimp Mihaimp Buna ziua, Se poate cineva folosi de informatiile/mesajele primite/trimise din emailul personal in conditiile in care eu am folosit calculatorul institutiei ... (vezi toată discuția)
Violare de corespondenta???/ lupianca lupianca Buna seara...am o intrebare. Daca, in timpul casatoriei sotii aveau aceeasi parola la mailurile personale ( deci totul era pe fata ca sa zic asa) iar sotia a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video ... ionut.nechifor ionut.nechifor Buna seara, Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video in apartamentul nostru proprietate comuna? Mentionez ca a instalat fara acordul meu ... (vezi toată discuția)