avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Cum imi pot impiedica sotia sa ma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video ...

Buna seara,

Cum imi pot impiedica sotia sa ma inregistreze audio/video in apartamentul nostru proprietate comuna?
Mentionez ca a instalat fara acordul meu un sistem de supraveghere cu o firma autorizata. Practic am camere in sufragerie, hol, bucatarie.
Suntem in proces de divort..Nu a fost initiat partajul.
Poate fi considerata atingere a domiciliului si vietii private.cf L286/2009 art 226? Unde as putea sa ma adresez?

Multumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Din ceea ce scrieți rezultă că fapta doamnei întrunește elementele infracțiunii de violare a vieții private (art. 266 din Codul Penal). Puteți lua legătura cu un avocat pentru formularea unei plângeri penale la Parchetul compentent.

O seară frumoasă!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e mai simplu sa dati camerele jos?
Nu o sa duca nicaieri plangerea ca sta acolo si ea si frea sa fie in siguranta in casa aia si a ei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca respectiva camera a fost instalata pentru protectia locuintei dumneavoastra, cu acordul dumneavoastra,nu este savarsita nicio infractiune.

Daca, insa, camere sunt montate in scopul de a va supraveghea pe dumneavoastra(pot fi ascunse), iar imaginile sunt divulgate catre terte persoane, atunci discutam de infractiunea de violare a vietii private.(art. 226 din Codul penal).

Buna ziua,

Va multumesc mult pentru promptitudine. Revin cu unele mentiuni, consider relevante pentru un plan de actiune eficient.
Camerele nu sunt ascunse, au fost instalate de o firma autorizata la solicitarea sotiei, dar fara acordul meu.
Mai mult decat atat sotia imi refuza accesul la inregistrarile efectuate.
Nu doresc incriminarea sotiei, ci doar protejarea dretului meu la intimitate.Mai exact doresc sa pot demonta camerele fara sa pot fi acuzat de distrugerea bunurilor comune, ar fi cel mai elegant cred sa le demonteze chiar firma
montatoare, care nu a respectat conditiile legale prealabile.
Intentia declarata a sotiei este protectia locuintei, intentia reala este de a putea folosi inregistrari, eventual scoase din context, ca probe in procesul de divort, unde principala disputa este pe programul de vizitare minori, copiii urmand sa locuiasca cu mama in proprietatea comuna . Dorinta exagerata a sotiei este sa asiste la toate interactiunile mele cu minorii, desi inteleg, practica judecatoreasca acorda dreptul tatalui de a vizita minorii fara a fi conditionat de prezenta obligatorie a mamei.
Firma montatoare, avand in vedere ca locatia este o coproprietate (in contractul de cumparare al apartamentului sunt doi coproprietari eu si sotia) nu avea obligatia legala sa se asigure in prealabil ca exista acordul scris al tuturor proprietarilor?M-as putea indrepta impotriva montatorului?

Multumesc!


4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa nu cazi cu avionul trebuie sa nu te sui in el. Asadar cred ca cel mai bine ar fi sa va mutati cu chirie si sa o lasati cu toate camerele in legea ei. Si nervii dumneavoastra poate au o valoare.

Alte discuții în legătură

Filmati si inregistrati in casa inchiriata cu camera ascunsa DanDareNew DanDareNew Buna ziua, Locuiesc impreuna cu familia intr-o casa in chirie de aproximativ trei luni. Casa este prevazuta cu sistem extern de supraveghere video (nu apare ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma hartuieste si ma filmeaza Darcleu Darcleu Buna ziua, de 4 ani s-a mutat o familie langa noi. Au inceput cu procese pentru pamant, ne-au trimis sanepidul pentru cocina de porci,controale pentru fosa ... (vezi toată discuția)