avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini

Buna ziua!
Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de sarcini?
Am partcipat la o sedinta de deschidere a ofertelor si un participant nu a cumparat caietul de sarcini de la autoritatea contractanta iar acestia au mentionat faptul ca nu exista reglementare in acest sens iar participantul merge pe riscul lui.
Cel mai recent răspuns: pici24 , utilizator 11:06, 21 Iunie 2011
Legislatia in vigoare prevede doar obligativitatea autoritatii contractante de a asigura obtinerea documentatiei de atribuire de catre orice operator economic interesat.Nu stiu cum a participat acel operator economic la licitatie din moment ce habar n-avea despre ce e vorba.Prin caietul de sarcini sant stabilite denumirea produsului,lucrarii sau serviciului care trebuie achizitionat,unitatea de masura,cantitati,CPV-uri si mai ales specificatiile tehnice sau caracteristicile produselor care trebuiesc achizitionate.
Probabil ca a vazut caietul de sarcini la alta societate care l-a achizitionat.
Am trecut printr-o situatie asemanatoare si, surprinzator, am primit de la ANRMAP un raspuns destul de simplu si extrem de pertinent: Faptul ca un operator economic nu a achizitionat documentatia de atribuire nu se numara printre motivele de respingere a ofertei acestuia enumerate la art. 36 alin. 1 si 2 din HG 925/2006, sens in care oferta sa nu poate fi respinsa pe acest motiv. De altfel, nici in vechea reglementare, nici dupa ultima modificare nu se prevedea ca achizitionarea documentatiei este o conditie de participare la procedura (s.n. un fel de taxa de participare) ci initial se prevedea ca trebuie sa acopere cel mult costul multiplicarii documentatiei iar acum ca trebuie sa acopere costul expedierii documentatiei daca aceasta nu este ridicata de catre operatorul economic de la sediul autoritatii contractante.
Va multumesc pentru interventie!
Buna ziua!

Puteti sa precizati si articolul din OUG 34/2006 care reglementeaza obligatia autoritatii contractante de a pune la dispozitie documentatia de atribuire? Va rog acest lucru deoarece am avut surpiza de a nu mi se pune la dispozitie documentatia de atribuire in cazul unei cereri de oferte.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Licitatie teodor82 teodor82 Pentru o licitatie aparuta pe site-ul e-licitatie se poate descarca caietul de sarcini de acolo, se intocmeste dosarul de licitatie si se depune la sediul ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice babule babule In cadrul organizarii unei licitatii publice,in caietul de sarcini este obligatorie conditia ca participantul sa nu aiba datorii la bugetul de stat. ... (vezi toată discuția)
Taxa caiet de sarcini hihahi hihahi Cum se stabileste taxa unui caiet de sarcini? Am incercat participarea la o licitatie si mi s-a parut cam mare pretul unui caiet de sarcini si anume 200lei, si ... (vezi toată discuția)