avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu incadrarea pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu incadrarea pe post

Buna seara!

Am si eu un of.
Vreau sa stiu daca este legal (si conform carui act juridic) urmatorul fapt: in urma sustinerii mai multor inteviuri pentru angajare (in cadrul unei singure companii), mi s-a comunicat ca postul pe care voi fi angajata este "asistent productie", eu avand studii superioare anterior absolvite si incadrari pe posturi corespunzatoare acestor studii in cadrul altor companii.
La semnarea contractului individual de munca observ ca postul pe care urmeaza sa fiu incadrata este "operator introducere, validare si prelucrare date - 411302", insa, in anexa (semnata si ea), ramane in continuare mentionat "asistent productie" .
Desi, pe moment, mi s-a parut ciudat, am semnat contractul (mare greseala, stiu, dar am fost presata), verificand ulterior in codul ocupatiilor incadrarea ce mi s-a facut, constat ca am fost "retrogradata".
Intrebarea mea este: "Ce pot face in aceste conditii?"
In baza carui act pot cere schimbarea incadrarii si in ce condtii? Mentionez ca firma este una privata.

Cu stima,
Luminita
Cel mai recent răspuns: luminita23 , utilizator 19:27, 7 Mai 2008
Potrivit Clasificarii din 17/04/1995 a ocupaţiilor din România - C.O.R., nu exista functia de "asistent productie".
Daca postul pe care-l ocupati necesita studii superioare (mentionate in fisa postului) atunci sunteti indreptatita sa solicitati conducerii societatii unde lucrati modificarea functiei.
"4113 OPERATORI INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE

Operatorii introducere date realizeaza introducerea si prelucrarea datelor din documente (texte, imagini grafice), video, alte medii, pe echipamente electronice de calcul; gestioneaza suportii magnetici; raspund de conformitatea datelor introduse cu documentele primare.

Ocupatii componente:
411301 operator introducere, validare si prelucrare date
411302 grafician calculator*
411303 designer pagini WEB*
411304 operator tehnica poligraf**
411305 operator procesare text si imagine****** "
Asa arata descrierea ocupatiei tale in C.O.R. Inteleg astfel ca te ocupi de un aparat poligraf, daca ar fi sa ne referim strict la acest text de lege. Dincolo de acest aspect, din experienta mea asistentul de productie este echvalentul unui sef de sectie sau de tura. Potrivit legii Decretul lege 92 din 1976 poti cere rectificarea inscrierilor din carnetul de munca (la momentul in care vei lua la cunostinta despre modul in care s-a operat functia ta in carnetul de munca) in 15 zile de la momentul cd ai luat la cunostinta. Functia din anexa ta la CIM nu exista in C.O.R.Potrivit prevederilor art. 17 alin.2 lit. d din Codul Muncii angajatorul este obligat sa treaca in contractul individual de munca „functia/ conform specificatiei COR sau altor acte normative si atributiile postuluiar potrivit Codului muncii......
Buna seara!
Va multumesc frumos pentru raspunsurile prompte.
Sa inteleg ca , daca la momentul semnarii contractului de munca, fisa postului nefiind in conformitate cu postul inscris in CIM si, in plus, eu nefiind grafician calculator (411302), pot cere intemeiat schimbarea incadrarii pe post?
Imi cer scuze daca intrebarile mele se repeta, dar vreau sa fiu absolut sigura si bine informata cu privire la problema pusa in discutie.

Da, puteti cere schimbarea incadrarii .... motivati cererea prin faptul ca postul inscris in CIM nu corespunde cu cel din fisa postului.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
OK.
Va multumesc pentru raspuns.
O seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor fise post carmen2531 carmen2531 Buna ziua, Asi dori si eu cateva modele de fise post pentru: 1. Operator introducere, validare si prelucrare date (COR 411301) 2. Grafician calculator (COR ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema Mirel123 Mirel123 Am o Mare problema si am rugamintea ca cineva sa ma lumineze in acest forum .. Avem un contabil la firma . si acesta a fost instruit sa a-mi faca un contract ... (vezi toată discuția)
Fisa postului designer pag web andreea_ion andreea_ion Buna,am si eu nevoie de fisa postului pt designer pag web cod 411303.Multumesc. (vezi toată discuția)