avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA LA MASINA IN LEASING
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA LA MASINA IN LEASING

Buna seara,

Va rog daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce ar tb. sa fac in conditiile in care am achizitionat un autoturism in leasing si doresc sa inchei un RCA. Problema este ca unele soc. spun ca ar tb. sa inchei un RCA pentru persoane juridice( ceea ce costa mai mult decat dublu fata de pers. fiz.), insa sunt si soc. asiguratoare care accepta utilizatorul sa incheie polita RCA ca si persoana fizica. Doresc sa-mi raspunda cineva abilitat daca exista vreo lege din care sa reiasa ca utilizatorul poate incheia un RCA ca si persoana fizica la autoturismul in leasing.
Multumesc mult!
:((
Cel mai recent răspuns: BogasiuLiliana , utilizator 13:35, 28 Februarie 2025
Sa incercam o clarificare a raspunsurilor, functie de intrebare:
1.Polita RCA poate fi achizitionata atat de proprietar cat si/sau de utilizator, conform Art.15 din Ord.CSA nr.5/2010.(nu 11/2007 desi Art.15 nu a fost modificat @wvwv)
2.Interpretarea acestui articol, care nu face referire la tipul persoanei (fizica sau juridica) este interpretat diferit si profitabil de asiguratori.Ca exeplu, am intalnit cazuri in care au fost eliberate RCA cu reducere pentru pensionari, daca soferul firmei proprietare, avea talon de pensie si era singurul care utiliza autovehiculul:D
3.Societatea de leasing nu poate fi in acelasi timp si utilizator(@albastrel).
In calitate de proprietar si parte in contractul comercial, isi poate permite orice fel de clauze/conditii , daca sunt acceptate si de utilizator.In conditii de criza, orice facilitate poate aduce avantaje fata de concurenta din piata.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Contractul de leasing al dv cuprinde si modul cum se va incheia polita RCA si care trebuie sa coincida cu certificatul de inmatriculare. Nu este exclus ca intre firma de leasing si o firma de asigurare sa fie incheiat un contract de colaborare si politele RCA sa fie incheiate la pret de persoana fizica daca masina este achizitionata de un utilizator persoana fizica. De regula politele RCA se incheie de catre firma de leasing si se trimit utilizatorului pt decontare.
Daca am avut masina in rate dar in talon proprietar este firma de la care am cumparat masina mogo ifn iar rca este facut de mine eu in rca fiind utilizatorul cum pot sa procedez daca am achitat masina si trebuie sa primesc documentele pentru transcriere pe numele meu...mai am inca 6 luni de rca pe numerele care au fost de la firma si trebuiesc returnate.
Buna ziua!
Vă rog să îmi spuneți dacă eu am cumparat o masina cu rate lunare si mi-am facut asigurare foolkasko este obligatoriu să îmi facă firma de unde am cumparat-o o altă asigurate? Din ce motiv sa plătesc două asigurări?
Multumesc@

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract leasing -pers,fizica, dar statut de pers juridica????????? foxi foxi Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta destul de spinoasa:am un autoturism kia c`eed achizitionat in regim de leasing acum 2 ani ... (vezi toată discuția)
Probleme leasing auto pyerr79 pyerr79 Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank. Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)
Am terminat leasingul.nu am r.c.a.in o luna pe ce nume fac asigurarea? ioana.2009 ioana.2009 am avut leasingul pe r.c.i.. am terminat cu ei,dar acum o inmatriculez pe p.j.,cu totul alta decat cea trecuta la utilizator.in timpul lunii in care nu am ... (vezi toată discuția)