avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public aflat pe un post temporar vacant
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public aflat pe un post temporar vacant

Va solicit lamuriri in urmatoarea situatie:
o persoana se angajeaza pe un post temporar vacant de functionar public (persoana titulara se afla in CIC) si pentru asta sustine un concurs.
Se considera ca este un functionar public cu drepturi "depline"?Adica, se poate transfera sau sustine un alt concurs in alta parte din pozitia de "functionar public"? Va intreb pentru ca pe ordinul de numire este trecut "numire temporara"
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 22:16, 10 Februarie 2011
se poate transfera, dar pe un post pe perioada determinata. pe perioada exercitarii functiei publice, persona numita pe perioada determinata, isi pastreaza calitatea de functionar public, doar pe aceasta perioada, si nu beneficiaza la incetarea raportului de serviciu, de dreptul de a intra in corpul functionarilor publici.:)
Multumesc pt promptitudine.
Sa inteleg ca in condiitiile actuale (anume sistarea angajarilor "la stat") singurele angajari "acceptate" sunt cele pe perioada determinata?
DAR In alte conditii, daca s-ar putea da un concurs pe un post, ceva gen se pensioneaza 15% din personal sau exista un post unic intr-o instutie, ar dobandi calitatea de FP ,deci cu drepturi "depline?
Sau nu se mai poate sa dobandesti calitatea de FP in conditiile actuale?
Nu vad cum s-ar putea transfera la institutia X cand el este incadrat pe postul unui functionar public al carui post este in cadrul institutiei Y.
Pai.... am precizat ca momentan este pe un post temporar...persona din CIC urmeaza sa revina....si subiectul nostru isi cauta alte alternative.....transfer , detasare......ideea era daca e FP......dl Calin a explicat, acum astept un raspuns la a doua mea interventie..Multumesc.
Deocamdata nu se pot organiza concursuri de recrutare pentru personalul contractual, asa ca singura solutie este sa fiti declarata admisa la un nou concurs de recrutare - pentru o functie publica vacanta (nu temporar vacanta) si astfel veti deveni functionar public cu "drepturi depline".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata pe perioada determinata, transfer pe un alt post adrianaapetrei adrianaapetrei buna ziua, sunt angajata(in urma unui concurs) pe un post temporar vacant de functionar public- consilier asistent , in cazul in care , pana mi se termina ... (vezi toată discuția)
Transfer sau redistribuire functionar public, pe perioada nedeterminata MELALILIANA MELALILIANA Am fost disponibilizata din cadrul unei institutii publice in oct 2010.In decembrie 2010 am fost redistribuita pe un post temporar vacant( maternitate 2 ani) ... (vezi toată discuția)
Demisie din functie publica de conducere moshulica moshulica Buna ziua, As dori sfatul unui specialist in urmatoarea problema: sunt functionar public de conducere inainte de a fi numit pe fp de conducere, am fost ... (vezi toată discuția)