avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor judiciar

Se acorda ajutor judiciar pt. plata cheltuielilor de judecata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 12 Februarie 2011
Se acorda pt taxa judiciara de timbru, onorariu avocat oficiu, expertiza
ionmircea a scris:

Se acorda ajutor judiciar pt. plata cheltuielilor de judecata ?


Potrivit OUG nr.51/2008, ajutorul public judiciar se poate acorda in urmatoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentarii, asistentei juridice si, dupa caz, a apararii, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim in justitie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumita in continuare asistenta prin avocat;
b) plata expertului, traducatorului sau interpretului folosit in cursul procesului, cu incuviintarea instantei sau a autoritatii cu atributii jurisdictionale, daca aceasta plata incumba, potrivit legii, celui ce solicita ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecatoresc;
d) scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita.

Pentru plata cheltuielilor de judecat nu se acorda ajutor public judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea ... Alina Avila Alina Avila Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea expertizelor medicolegale? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Laura Stamate Laura Stamate In cazul in care debitorul nu poate achita taxa de timbru aferenta unei contestatii la executare, care sunt alternativele si eventual procedura? (vezi toată discuția)
Executare silita- ajutor public judiciar pentru plata executorului? ContSters355039 ContSters355039 Daca cel ce cere executarea silita nu are venituri , poate cere ajutor public judiciar in vederea achitarii executorului ? (vezi toată discuția)