avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contributii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contributii

in urma cu 6 luni am devenit preprietarul unui apartament in urma decesului mamei mele .As dori sa stiu daca este normal sa fiu trecut la intretinere si sa platesc o contributie egala cu ceilalti locatari in conditiile in care nu locuiesc in acel apartament. Va multumesc anticipat pt. ajutor
Cel mai recent răspuns: drg75 , utilizator 11:45, 11 Februarie 2011
In conformitate cu prevederile legale, exista impartirea in doua categorii pentru platile efectuate catre asociatie:
1. Cheltuieli care se repartizeaza pe numar de persoane care locuiesc efectiv:
salubritate, utilitati (apa calda, apa rece, gaze, daca nu exista contoare separate pentru acestea), energia electrica consumata de becurile de pe scara si de lift.
2. Cheltuieli care se repartizeaza pe cota parte indiviza si care se platesc indiferent daca se locuieste sau nu in apartament (indiferent daca locuiesc zero persoane sau 10 persoane in apartament suma este aceeasi) pentru:
salarii, reparatii la partea comuna, contract de service pentru ascensor si interfon, caldura (daca nu este masurata cu ajutorul repartitoarelor), consumul de utilitati pentru partile comune, materiale pentru curatenie, becuri, chitantiere, etc.
Deci, aveti de plata suma reprezentand cota parte indiviza a apartamentului dumneavoastra din totalul cheltuielilor asociatiei referitoare la punctul 2.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
drg75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de intretinere lidianic lidianic Cum pot sa obtin o copie dupa fisa de intretinere de la asociatie? Mi s-a spus ca numai cenzorul mi-o poate elibera. Cum se plateste intretinerea pentru un ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de la intretinere pentru toti membrii familiei carry carry Sunt nevoit sa plec din tara impreuna cu toata familia pentru un an de zile. Nu intentionez sa inchiriez apartamentul unde locuiesc. Ce cheltuieli va trebui sa ... (vezi toată discuția)