avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referat indisciplinar angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referat indisciplinar angajat

Am un angajat cu probleme, care a facut abatere disciplinara in urma cu 2 luni, nu a efectuat anumite atributiuni primite de la un superior.Dupa ce a trecut 2 luni de la savarsirea faptei mai pot sa-i fac un convocator pt abatare disciplinara si sa-l sanctionez sau chiar sa-l concediez.Exista ceva lege referitor la cat timp pot sa-i fac referat angajatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 11 Februarie 2011
Va multumesc de raspuns.
va intreb pt ca nu eu sunt angajatorul sunt seful direct al angajatului respectiv, iar superiorul meu mi-a cerut sa fac convocatorul respectiv.Despre una din probleme angajatul a discutat cu superiorul, atunci cand s-a consumat asa zisa abatere dar nu s-a pus problema de sanctionare.
Angajatul respectiv stie acest lucru ca sunt pus de superior sa fac convocator iar eu sa nu imi pierd functia am facut acest convocator.dar angajatul respectiv isi cunoaste drepturile si legea in vigoare , din acest motiv va intreb daca are sanse sa faca reclamatii la organele abilitare si daca va avea castig de cauza?
Nu prea are sanse de castig, daca efectuarea procedurii cercetarii disciplinare respecta prevederile legale.

Asa cum v-am spus, legea prevede doua termene : unul care se calculeaza de la data luarii la cunostinta si al doilea de la data savarsirii faptei.
Daca referatul a fost inregistrat la doua luni dupa savarsirea faptei , atunci de la aceasta data angajatorul poate dispune aplicarea unei sanctiuni disciplinare. Termenul fiind de 30 de zile.
Va multumesc m-am linistit.
Dar as mai avea o intrebare daca se hotareste sanctionarea angajatului sau desfacerea contractului de munca eu asta cred ca urmareste superiorul, dar abaterile respective pun semnul intrebarii deorece o abatere ar fi ca nu a predat o lista cu anumite autovehicule din parcare( lista care nu se preda cu semnatura doar se lasa pe biroul meu pe baza de incredere) iar a doua abatere ca nu trimis un transport fara sa fie cantarit, angajatul cu siguranta se va apara daca este cazul chiar si in instanta. Daca va avea castig de cauza eu pot fi sanctionat in ceva mos sau firma va fi?
Firma nu va fi sanctionata ... instanta poate dispune fie anularea deciziei de sanctionare, fie pastrarea acesteia daca o considera legal emisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea deciziei de sanctionare. Pisi Mia Pisi Mia 1. Art. 268 (3) Codul muncii: \"Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de ... (vezi toată discuția)
Termen de incepere a cercetarii disciplinare andreeairina andreeairina buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: angajatul este banuit ca a comis o abatere iar decizia de sanctionare , convocarea si inceperea cercetarii ... (vezi toată discuția)
Aplicare sanctiune disciplinara cristina69 cristina69 Va prezint urmatoarea speta: Angajatul, in speta conducator auto, al unei societati X conduce un autovehicul al societatii respective iar la oprirea in trafic ... (vezi toată discuția)