avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe si impozite pt comision dar fara contract. Cum e ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe si impozite pt comision dar fara contract. Cum e considerat?

Buna ziua

Problema mea este mai ciudata pt ca am tot postat pe acest forum si vad ca nu am primit niciun raspuns. Pe scurt: la mijloc este o afacere de tip "dropshipping" pt Romania in care eu vand pe internet produsele unui producator de afara, praticand propriile mele preturi.

Clientul imi plateste, iar eu platesc ce datorez furnizorului, iar acesta din urma livreaza produsele clientului meu cu "blind shipping" astfel incat sa nu-si deconspire identitatea si sa-mi protejeze comisionul.

Nu semnez nimic cu ei, ci doar mergem pe o intelegere verbala pt ca pe ei nu-i intereseaza nimci altceva decat sa vanda.

In tara, eu nu stiu ce statut am: sunt agent care lucreaza pe comsion? In acest caz, ce impozite platesc?

In acest moment eu sunt in CIC si acesta ar fi un al doilea venit.
Mai am si varianta ca tatal meu sa faca "oficial" asta, cu numele si el este pensionar. In acest caz, ce taxe si impozite sunt implicate?

Multumiri,
Alina


Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:10, 11 Februarie 2011
Ar trebui sa va autorizati ca societate comerciala sau PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere de tip "dropshipping" in romania. cadru legal ina_enache ina_enache Buna seara Intr-unul din subiectele postate de mine anterior am spus cate cave despre o afacere de tip \"dropshipping\". Pe scurt: eu am un contract cu un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid un magazin virtual de cosmetice (import si vanzare). de unde incep? ina_enache ina_enache Buna ziua As dori sa deschid un magazin virtual de cosmetice pe acre le pot aduce la preturi mult mai mici de afara. Nu ma intereseaza sa vand cu amanuntul ... (vezi toată discuția)
Ce taxe si impozite implica activitatea de "agent" intr-o afacere total nua pt romania? ina_enache ina_enache Buna ziua Am o problema legata de interpretarea unei situatii. Vreau sa deschid in Romania o afacere tip \"drop shipping\" prin caree vand pe internet sau ... (vezi toată discuția)