avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa.

Buna ziua,
Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In data de 06.09.2013 am provocat un accident in urma caruia o persoana a avut nevoie de ingrijiri medicale( 6 zile de spitalizare si urmeaza, in cateva zile certificatul medico-legal in care sa se specifice numarul total de inrijiri medicale necesare). Am achitat suma reprezentand totalul cheltuielilor de spitalizare. In urma discutiilor cu victima, aceasta cere 10.000 euro daune morale. Intreabarea mea este: asiguratorul poate acoperi intreaga suma ceruta de victima? Sau stabileste o suma si restul o platesc eu?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Buna ziua,
Instanta va aprecia valoarea acelor daune.
Indiferent de cererile victimei, instanta apreciaza.
Faptul ca ati platit spitalizarea va este de folos,
Ele se acopera de catre asigurator.
av. Gabriel Klein Kiritescu
~ Conținut șters la cerere ~
Raspunderea civila cuprinde si daunele morale, in limita maxima a sumei asigurate. In cazul RCA, valoarea maxima a despagubirilor in caz de accident este:
1 milion euro pentru pagube materiale
5 milioane euro pentru vatamari corporale.
Asiguratorii acorda despagubiri, in cazul in care evenimentul s-a produs pe perioada de valabilitate a politei, pentru urmatoarele prejudicii:
vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial
pagube materiale
pagube ce rezulta din lipsa de folosinta a vehiculului avariat
cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Acum astept ca certificatul m.l sa fie eliberat de la spital si apoi, in functie de acesta, victima deschide un dosar de dauna la asigurator si cere despagurbiri.
O sa va tin la curent.
O zi placuta.
Buna ziua,
Revin cu o intrebare: In cazul accidentului prezentat mai sus, masina victimei a fost de dauna totala, dar proprietarul masinii spune ca nu sunt suficienti banii pe care ii da asiguratorul si ca ma va actiona in judecata . Poate sa faca asta, sau daca s-a hotarat ca masina este dauna totala, nu mai poate sa-mi ceara mie bani?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Accident. Myyrrella Myyrrella Tatal meu a avut un accident de masina,politia stabilind vina celuilalt conducator.In ziua accidentului nu a fost cu salvarea la spital ,simtindu se aparent ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime-despagubire rca silviudobre silviudobre Sambata am avut un accident pe DN1, circulam pe banda 2 a autostrazii, dupa ce efectuasem o depasire, am lasat privirea in jos la acul vitezometrului, iar cand ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurari niky81 niky81 hotararea curti de apel suna cam asa \"Admite recursurile declarate de inculpat , firma de asigurari, partile civile, obliga inculpatul la plata ... (vezi toată discuția)