avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre procesele petrom si petromservice !!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre procesele petrom si petromservice !!!!

doresc informatii de la cunoscatori in domeniu referitoare la procesele intentate de salariati si fosti salariati din domeniul petrochimiei ,petrolului si gazelor ,cu privire la drepturile salariale prevazute in c.c.m. la nivel de ramura si neacordate salariatilor in anii 2003,2004,2005,2006.Pe scurt este vorba de art 168 al 1din c.c.m. care prevede acordarea unui salariu mediu brut pe ramura cu ocazia pastelui si a craciunului.Pentru anul 2002 s-a incheiat act aditional conf legii 130/ 1996 si sumele au fost introduse in salariu ;actul aditional este valabil doar pentru c.c.m. 2002-2003.In contractele(c.c.m.) urmatoare 2003-2004,2004-2005,2005-2006 s-a pastrat art 168 cu respectivele pervederi,dar nu s-au acordat sumele de bani si nici alt act aditional nu a fost incheiat. Un,, destept ''a observat si a intentat proces castigandu-l . A urmat alte procese (mii), unele pe rol , altele incheiate definitiv si irevocabil in care petrom a fost obligata sa plateasca salariatilorsi fostilor salariati sume de pana la 8600 ron . S-a mai descoperit ca la disponibilizare societatea angajatoare trebuia sa plateasca salariatilor 4-6 salarii functie de vechime.Au fost mintiti ca sumele sant cuprinse in cuantumul ,,ordonantei'',lucru fals deoarece sumele de ordonanta au fost avansate de O.M.V.
nu de petrom.
Salariatii pertromservice (LIVIU LUCA) au fost inselati si mai rau .societatea nu a platit partea de salarii compensatorii mintind ca sant cuprinse in cuantumul ordonantei ,cuantumul a fost mai mic decat cuantumul pe ramura,in plus in timpul activitatii in anul 2004 la negocierea C.C.M. s-a acordat tichete de masa tuturor salariatilor dar s-a scos alimentatia de protectie din sectorul interventie pp-rk. ,alimentatie obligatorie conform legislatiei in vigoare. La preluarea societatii de catre O.M.V.(2007) acestia au sesizat greseala si au acordat salariatilor din santier alimentatia de protectie( plus tichete de masa ca oricarui salariat al societetii) Inca un viitor proces pe rol .
Tot respectul pentru O.M.V.care au venit aici sa faca bani buni (si fac) dar au prioritate 0 salariatul si omul(doar cu ei fac sumele astronomice de euro),in schimb romanii si-au jefuit conationalii ! Sa ma jefuiasca altul dar sa-mi placa si mie !
Da! In acest spirit s-a vrut a fi gluma!
s-a mai aflat ceva! se pare ca in bugetul de cheltuieli al petromservice au fost alocate sumele pentru primele respective,cat si pentru acordarea alimentatiei de protectie dar i-au ,,mancat'' altii . Este greu sa se rascoleasca acest ,,rahat'' .Oricum s.c.petromservice s.a. nu mai exista!!
curtea de apel ploiesti a respins recursurile petromservice fata de solutiile instantelor inferioare, care au dat castig de cauza salariatilor.
curtea de apel bucuresti a acceptat recursurile petromservice si a casat solutiile anterioare.
cum se poate rezolva aceasta aberatie?
Si eu am fost salariat Petrom. In urma atator procese castigate de alti salariati, m-am alaturat si eu unui grup. Dosarul a fost la Judecatoria Targoviste, bineinteles s-a castigat procesul. Numai ca, avocata care ne-a reprezentat a ales ca si executor pe cineva din Bucuresti care nu raspunde nici la mail, nici la telefon, nici la sediu nu este niciodata nimeni - incuiat continuu. Din spusele dansului, vorbeste numai cu avocata, dosarele (2 la numar) au fost inaintate spre solutionare Departamentului Juridic al Petrom. Numai ca acolo nu am gasit nimic, nimeni nu stie nimic. La insistentele noastre dna avocat l-a contactat din nou pe dl executor care spune ca i-au intrat deja o parte din banii in cont, pentru un dosar, iar celalata parte trebuia sa o incaseze saptamana urmatoare. Lucrul acesta s-a intamplat in octombrie.

Intrebarile mele sunt - ce se poate face in aceasta situatie? daca i-au intrat intra-devar banii in cont ce termen are la dispozitie pentru a-i distribuii catre noi (ca cineva mi-a spus 15 zile, altcineva a zis ceva de 1 an)?

Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2008
katrinel_80, utilizator
va rog mult sa ma ajutati ,as vrea contractele colective de munca ale soc PETROM pt. perioada 2004-2007.Am de efectuat 2 expertize cu litigii de munca,societatea petromservice,acum psv company,refuza sa mi le puna la dispozitie,la dosar sunt doar fragmente. Multumesc mult!
2004-2006 am eu contractele .pentru 2007 cred ca reusesc sa fac rost .
0765/263051

Alte discuții în legătură

Care era raspunsul la intrebarea selena67 selena67 Care era raspunsul la intrebarea dnei corneliagugoasa din 9 nov.2009? scuze dar sunt nou inregistrata si inca nu m-am familiarizat. Acesta era mesajul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita onorariu expert Grati Grati Buna seara, Apelez la aceasta modalitate (forum) cu speranta ca mai sunt experti contabili in aceeasi situatie cu mine. Subiectul despre care voi vorbi ... (vezi toată discuția)
Litigii petrom daniela_lucsanda daniela_lucsanda Cu mai mult timp in urma sotul meu s-a implicat in procesele pe care salariatii Petrom le-a inaintat pentru recuperarea unor drepturi banesti.La primele ... (vezi toată discuția)