avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiuni pentru neacordarea de prioritate intr-o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiuni pentru neacordarea de prioritate intr-o intersectie

ce sanctiune prineste o persoana care conduce un automobil si nu acorda prioritate intr-o intersectie.va multumesc!
ai pe site-ul codului rutier contraventiile si infractiunile: [ link extern ]
Sanctiunea pe care o primiti este amenda adminsitrativa.
dar nu se retine permisul de conducere?
Art. 100. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
....................
c) neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept;.
Deci se ridica permisul in vederea suspendarii pentru 30 zile.

Amenda aplicata este o sanctiune contraventionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident - neacordare prioritate sau neadaptarea vitezei la conditiile de drum ContSters306266 ContSters306266 Buna ziua , Ma numesc Alexandru si doresc sa stiu care sanctiuni sau amenzi sunt mai \\"potrivite\\" pentru un accident unde trebuia sa cedez prioritatea ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto suspendat printesica printesica Buna ziua! Am permisul suspendat pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate la pietoni. Pe data de 2.11.2011 imi expira suspendarea si as dori sa va ... (vezi toată discuția)
Mi s-a reținut permisul de conducere pentru două luni pentru ... Alexandru Catalin 1973 Alexandru Catalin 1973 Mi sa reținut permisul de conducere pentru două luni pentru neacordare de prioritate la un autovehicul .Este corect sau trebuia doar o luna ? (vezi toată discuția)