avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... panouri solare - finantare
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

panouri solare - finantare

as dori sa stiu cum functioneaza finantiarea cu panouri solare ,si pe cat timp statul roman ma remburseaza daca montez panouri solare
Cel mai recent răspuns: Marius Cocean , Consilier juridic 22:44, 17 Februarie 2011
am citit legea 220/2008
este una dintre miile de legi pe care domni deputati si senatori le semneaza fara sa le citeasca.
nu se intelege cu cat ma plateste statul pe KwH daca eu devin producator de energie electrica ,si pe cati ani ,vazind ca resursele de materiale din care se produce energie electrica stau pe terminate (carbuni,petrol ,etc,etc,) sau le convine sa cumparam gaz de la prieteni nostri rusi .
exemplu : ( eu sunt un energy broker in Italia si va explic cum functioneaza in Italia;spania,germania ,franta etc etc )
cetateanul care instaleaza panouri solare devine producator de energie electrica ,deci scuteste statul ca sa importeze energie electrica din franta (9 centrale nucleare)
statul italian pentru ca un cetatean care monteaza panouri solare il premiaza pentru 20 de ani cu subventii (euro ) care vin varsati in contul sau bancar . REPET PENTRU 20 DE ANI
cetateanul nu plateste curentul care il foloseste de la reteau de curent nationala (enel)
consumul unui apartament este de circa o medie de 3 KwP echivalentul a circa 3500 Kwh pe an
pana la 1 mai statul italian ( cine monteaza impiant fotovoltaic ) plateste fiecare kwh cu 0,402 ?.
daca facem calculele 0,402 x 3500 kwh = 1470,00 ? la AN pe care cetateanul italian care scuteste statul ca sa importe energie electrica din altra parte sau sa construiasca centrale nucleare vine platit cu acesta suma.
daca facem calculul pe 20 de ani sunt 28140,00 ?.
un impiant de 3kwP costa intre 15000 si 18000 de euro cheia in mana fara ca cetateanul sa se miste de acasa pentru documente si randuri la primarie .
diferenta intre castig si cheltuieli este de 10000,00 de euro .
va place ?
mie da ,dar ca de obicei noi romani vrem sa copiem de la alti fara sa stim ceea ce comporta in timp
intre timp continuam sa cumparam gas de la rusia si sa consumam toate resursele naturale a romaniei in schimb sa folosim cele ale soarelui.
continuam tot asa si copii si nepotii nostri o sa traiasca in orase pline de cimenti si asfa

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
miclea, utilizator
miclea a scris, in topic nou, in forum nepotrivit:

cati bani economisesc daca imi instalez un impiant de panouri solare
...inteleg ca vreti sa deveniti un producator de energie electrica din surse regenerabile, respectiv prin intermediul panourilor fotovoltaice;
...daca ati analizat Lg 220/2008 modificata prin Lg 139/2010 atunci aveti si raspunsul...eu doar va pot informa neoficial, despre stadiul avizului Comisiei europene referitor la modificarile prevazute in lege, in ceea ce priveste energia solara, in sensul ca se vor acorda 6 CV pentru 1 MW energie solara injectata in retea pentru cei care nu vor obtine subventii de stat sau europene
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca societate dorim sa montam panouri fotovoltaice pe terenul ... contabilitate dovis.ro contabilitate dovis.ro Ca societate dorim sa montam panouri fotovoltaice pe terenul societatii, nu pe cladire, cu o putere mica, sub 100kw, in vederea alimentarii proprii cu energie ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie pentru instalare panouri fotovoltaice si pictare pereti? alexgorea alexgorea Ce cod CAEN imi trebuie pentru infiintarea unei firme ce se va ocupa de instalarea panourilor fotovoltaice si a boilerelor pe baza de lumina soarelui, iar ca ... (vezi toată discuția)
Taxa contributie pentru cogenerare craciuniliutza craciuniliutza Buna Ziua Azi am primit factura pentru consumul de energie electrica de la Enel. Dupa vizualizare am ramas cu o nedumerire: Ce inseamna taxa contributie ptr ... (vezi toată discuția)