avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Ce cod CAEN imi trebuie pentru instalare panouri ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Ce cod CAEN imi trebuie pentru instalare panouri fotovoltaice si pictare pereti?

Ce cod CAEN imi trebuie pentru infiintarea unei firme ce se va ocupa de instalarea panourilor fotovoltaice si a boilerelor pe baza de lumina soarelui, iar ca si activitate secundara pictarea peretilor!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andrei J , utilizator 18:45, 12 Aprilie 2023
Pentru prima activitate:
4322 Lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat
Această clasă include lucrări de instalaţii sanitare, lucrări de instalare a sistemelor de încălzire şi aer condiţionat, inclusiv completări, modificări, întreţinere şi reparare.
Această clasă include:
-instalarea în clădiri sau alte construcţii de:
-sisteme de încălzire (electrice, cu gaze şi petrol)
-cuptoare, turnuri de răcire
-dispozitive de colectare a energiei solare pentru obţinerea de energie, alta decât cea electrică


iar pentru a doua:
4334 Lucrări de vopsitorie, zugrăveli şi montări de geamuri
Această clasă include:
-lucrări de vopsitorie şi zugrăveli, interioare şi exterioare ale clădirilorPentru panouri etc. 4322 - Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat.

Pentru pictarea peretilor, nu stiu daca inteleg exact ce doriti. Studiati explicatiile din codul CAEN 2008:

www.avocatnet.ro/content/for...

si vedeti daca vi se potriveste 9003 – Activitati de creatie artistica.

Buna ziua,
Codul 4322 se refera la productia de energie solara oricare ar fi ea excluzand energia electrica produsa de panourile fotovoltaice. M-am confruntat cu aceasi problema ca si "alexgorea" si nu am gasit un cod CAEN specific pentru aceasta activitate. Este ca in anii '90 cand faceai taximetrie fara sa fii angajat ca taximetrist pentru ca nu exista meseria in nomenclator.
Din punctul meu de vedere este un compromis pe care unele autoritati ale statului nu o recunosc. Am incercat sa ma autorizez ca si Unitate Protejata pentru aceasta activitate si mi-a fost refuzat dosarul deoarece nu se incadreaza in montajul instalatiilor de productie a energiei electrice.
Imi puteti argumenta raspunsul dumneavoastra avand in vedere ca ati scos in evidenta ultima incadrare in aceasta clasa care specifica in mod expres dupa virgula: "alta decat cea ELECTRICA".
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa înființez un pfa . Maianu Maianu Doresc sa înființez un PFA . Ma puteți indruma ce coduri CAEN trebuie sa aleg pentru recondiționat uși ( vopsit și colantat) și pentru recondiționat ... (vezi toată discuția)
Utilizare cod caen comert ContSters505156 ContSters505156 Buna ziua, Am rugamintea sa-mi comunicati, va rog frumos, daca pot utiliza urmatoarele coduri CAEN pentru comercializarea anumitor tipuri de echipamente, ... (vezi toată discuția)
Cod caen servicii in constructii niivan niivan Buna ziua, Am o nelumarire legata de alegerea codului CAEN pentru lucrari de renovare spatii comerciale si locuinte (apt, vile, case, etc..). Lucrarile ... (vezi toată discuția)