avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit profit/microintreprindere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit profit/microintreprindere

In 2002-2003 societatea a platit eronat in contul de impozit pe profit sumele datorate ca impozit microintreprindere. IN 2005 cand am vazut eroarea intr-o fisa fiscala s-a facut cerea de compensare. Aceasta s-a facut insa ni se solicita penalitati de intarziere si dobanzi.
In urma adresei facute la Administratia Financiara ni s-a comunicat ca in conformitate cu OG 92/2003 articolul 114 alin. 4 si 6 doarece cererea s-a facut la mai mult de un an de la data platilor "acestea nu pot fi considerate valabile la momentul efectuarii lor".
Cum insa nu am aflat de problema decat in 2005, cand am si facut cererea, este clar ca nu puteam sa ma incadrez in termenul de un an. In contabilitate contul este acelasi deci nu aveam cum sa ne dam seama de eroare.
Banii au stat tot acest timp in conturile Administratiei Financiare ca plati nesolicitate (sau ceva de genul acesta).
In practica cred ca sau incurcat doar niste statistici.

Exista vreo posibilitate de a scapa de plata penalitatilor si dobanzilor la niste bani care s-au aflat tot timpul la cel ce trebuia sa ii detina si care mai mult ca sigur i-a folosit in acelasi scop ?
Cel mai recent răspuns: CRACIUN AMALIA DANIELA , Consultant fiscal 08:43, 17 Iunie 2009
Intr -adevar , aveti obligatia sa va prezentati la sediul mai sus mentionat.Din cate stiu eu termenul este depana in 5 zile sau cel putin eu asa m-am prezentat .Este adevarat ca acest control oroare ca baza o reclamatie facuta impotriva Dmv, fie este vorba de un control incrucisat.
Prezentati actele cerute.Mie , de exemplu mi-a cerut si ultima dec 300 si dec 394.
Mult succes,
Probabil ca este un control incrucisat dar citind raspunsurile dv. mai repede cred altceva: deoarece nu mai stiu ce sa mai fac ca sa imi mearga firma asta, m-am apucat de curatenie scari de bloc (incepe sa miste) dar, am o cunostinta care face acelasi lucru si am avut surpriza sa mi se spuna "..dar ce draga, din atatea ob. de activitate, tocmai pe asta l-ai gasit?" sau '..sa vezi ce o sa se supere.....cand o sa auda ca te-ai apucat de curatenie...". recunosc ca mi-a trecut prin minte atunci ca s-ar putea sa ma aleg cu ceva dar parca nu imi venea sa cred, numai ca....acestia sunt oamenii (unii). mie imi este teama ptr. ca nu am mai trecut niciodata prin asa ceva ptr. ca in rest...nu prea sunt eu in regula dar nici nu am facut greseli gen evaziune fiscala. ma va gasi cu majoritatea contributiilor neplatite si ce-o mai fi pe acolo. numai ca...o amenda e tot ce imi lipseste la cate probleme am.

Si nu inteleg de ce nu scrie data pe invitatie. normal ca ma voi duce cat pot de repede dar altfel...as putea merge la anul...nu-i asa? mai siglumesc
Nu stiu ce amanunte sa va mai dau. intrebati-ma dv.

Cu tot respectul,
Maria
Art. 49: Mijloace de probă
(1) Pentru determinarea stării de fapt fiscale, organul fiscal, în condiţiile legii, administrează mijloace de probă, putând proceda la:
a) solicitarea informaţiilor, de orice fel, din partea contribuabililor şi a altor persoane;
b) solicitarea de expertize;
c) folosirea înscrisurilor;
d) efectuarea de cercetări la faţa locului.

(2) Probele administrate vor fi coroborate şi apreciate ţinându-se seama de forţa lor doveditoare recunoscută de lege. _
Art. 143: Evaluarea bunurilor supuse executării silite
(1) Înaintea valorificării bunurilor, acestea vor fi evaluate. Evaluarea se efectuează de organul de executare prin experţi evaluatori proprii sau prin experţi evaluatori independenţi. Evaluatorii independenţi sunt desemnaţi în condiţiile art. 54. Atât evaluatorii proprii, cât şi evaluatorii independenţi sunt obligaţi să îşi îndeplinească atribuţiile ce le revin, astfel cum reies din prezentul cod, din actul prin care s-a dispus expertiza, precum şi din actul prin care au fost numiţi.
(2) Organul de executare va actualiza preţul de evaluare ţinând cont de rata inflaţiei.
(3) Atunci când se consideră necesar, organul de executare va proceda la o nouă evaluare. _
Iata ce contin articolele din invitatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare impozite ged ged Am o situatie la o administratie financiara cu o plata eronata de impozit. In speta, in 2002 desi firma era inregistrata ca microintreprindere am platit ... (vezi toată discuția)
Og 30/31.08.2011 tatiana_galati tatiana_galati Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru \"Dobanzi si ... (vezi toată discuția)