avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna seara,

Azi am luat o amenda de la controlorii RATB. Aveam un bilet la mine in geanta, aveam multe bagaje si nu l-am mai compostat, abonamentul imi expirase chiar azi dar controlorul nu a avut rabdare si m-a rugat sa cobor imediat. Mi-a spus ca ma amendeaza si ca in 48 de ore trebuie sa achit 100 de lei.
Stiu ca initial amenda este de 50 de lei. Mai stiu ca era normal o legitimare din partea controlorului. Tot ce a facut a fost sa dea un telefon si sa imi verifice numele de pe cardul RATB. Acel controlor a vrut sa achit 100 de lei pe loc, sau daca nu, in 48 de ore la un ghiseu RATB. Eu nu am avut acesti bani la mine iar dansul a plecat imediat, fara sa imi dea vreun proces verbal. Mi-a spus doar sa platesc la un ghiseu si ca imi vor veni actele prin posta. Din moment ce nu am niciun proces verbal intentat de controlori, in fata mea, sau semnat de mine, este normala plata acestei amenzi? Este prima oara cand mi se intampla asa ceva si nu stiu daca acel controlor a fost corect. Am intrebat imediat la un ghiseu cat este o amenda si mi s-a spus ca este 50 de lei si nu 100 de lei. Eu pana la salariu nu pot plati aceasta amenda pentru ca nu am bani si as dori sa stiu ce consecinte ar avea neplata (pt moment) a respectivei amenzi.
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
alina88, utilizator
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 08:04, 31 Martie 2011
Mai intai va trebui sa primiti un proces verbal de contraventie ... pe care o sa-l analizati si daca exista motive de nelegalitate si nu e intocmt i conformitate cu OG 2/2001 i puteti contesta in termen de 15 zile de la primirea lui.
Termenul de 48 de ore pentru plata curge tot de la data la care il primiti (aveti grija sa pastrati plicul).
Pana nu porimiti procesul verbal de amenda,nu platiti nimic,mai ales ca nici nu cunoasteti cuantumul amenzii, decat din spusele unu controlor.
In termen de 15 zile de la sosirea la domiciliu a acestuia,aveti termen sa introduceti contestatie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Urmati sfatul distinsei dne.consilier si verificati procesul verbal.
Va multumesc pentru raspunsuri, am sa astept procesul verbal. Daca nu va suparati, am sa va mai deranjez cu posibile intrebari legate de acest caz pentru ca nu am avut niciodata o asemenea problema, ce este extrem de tensionata pentru mine.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
alina88, utilizator
Nu are rost sa mai fiti tensionata, controlorul respectiv a vrut sa va insele, amenda este de 50 lei pe loc sau in 48 de ore de la primirea PV pe care ar fi trebuit sa il primiti atunci. In nici un caz 100 lei. ar fi trebuit sa aiba cel putin o legitimatie fiecare si un aparat cu care sa va verifice cardul.
El probabil ca va notat numele si data de nastere de pe card urmand sa va faca pv cu datele din baza lor de date. Depinde acum daca are acces la acea baza de date.
PV va fi trimis la adresa din CI de cand sa facut cardul. Alta nu au de unde sa stie, atentie sa nu fie modificata.
Trebuie sa vina in 30 de zile, daca nu, nu este ok. Cand il aveti merget cu el la cineva sa verifice daca este intocmit corect, daca nu cereti sa fie anulat.
Bafta
Revin aici pentru a va intreba in cat timp ar trebui sa primesc prin posta acel proces verbal de primire a amenzii? A trecut deja 1 saptamana si 2 zile si inca nu am primit acel proces verbal. Este posibil ca acei 2 controlori sa fii dorit doar plata pe loc a amenzii si de aceea m-au amenintat ca voi primi prin posta?

Alte discuții în legătură

Amenda ratb, card nominal, lipsa pv alexandra_137 alexandra_137 Buna ziua Am luat o amenda de la ratb astazi, ma grabeam f tare sa ajung la un examen, pur si simplu nu am apucat sa validez cardul. Cand s-au urcat ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Andreea.004 Andreea.004 Bună ziua! Am o nelămurire cu privire la amenda ratb. Astăzi am circulat împreună cu 2 prieteni,eu având abonament,iar pt ei am compostat de pe același ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca un controlor ratb sa imi intocmeasca un proces verbal fara cunostinta mea? ihatecontrolori ihatecontrolori Am fost victima unui abuz al controlorilor RATB. Imediat ce urc in tramvaiul RATB, ma indrept catre un aparat de taxat. Imi scot abonamentul RATB vrand sa ... (vezi toată discuția)