avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB, card nominal, lipsa PV
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB, card nominal, lipsa PV

Buna ziua

Am luat o amenda de la ratb astazi, ma grabeam f tare sa ajung la un examen,
pur si simplu nu am apucat sa validez cardul.
Cand s-au urcat controlorii mi-au cerut cardul - nominal, nu l-am dat intr-o prima faza.
M-au dat jos in statie, mi-au cerut buletinul - chiar nu l-aveam la mine.
In statia de masina m-au amenintat ca vor chema jandarmii, samd, pana la urma le-am dat cardul - nominal.
L-au scanat cu un fel de dispozitiv asemanator unui smartphone.
Nu am avut bani suficienti la mine sa le platesc suprataxa de 50 de lei.

Mi-au spus ca au toate toate mele in baza nr.-ului de card ratb,
si ca voi primi amenda de 150 de lei acasa.

Intrebare - cum se poate intocmi si cum pot fi obligata sa platesc o amenda in lipsa proces verbal semnat de mine - au fluturat niste foi de proces verbal, nu am vazut ce au scris acolo, nu am semnat nimic. Nu s-au legitimat.

Cum pot verifica daca, intr-adevar, s-a emis o amenda pe numele meu?

Daca numele de familie de pe card nu mai corespunde cu cel din buletin (l-am schimbat acum vreo 2 luni), am vreo sansa sa contest amenda in baza acestui detaliu?

Ce pot face pt. a reduce cuantumul amenzii? 150 de lei pt. o sg. calatorie inseamna enorm.:(
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:58, 24 Septembrie 2014
Eu cred ca trebuie sa asteptati sa va vina acasa amenda.Pe actul de impunere trebuie sa fie trecut si Nr. PV intocmit de controlori si semnat si de Dvs.Daca vine fara PV semnat de Dvs nu este legal..reglementarile lor interne,ale RATB nu va sunt opozabile si Dvs.In general vi se da un termen pana la care puteti plati jumatate din amenda (sau se dadea nu mai stiu cum este acum).Cel mai bine insa in cazul in care primiti acasa instiintarea de amenda mergeti cu ea la un avocat si cereti o consultatie.La notariate este in jur de 30 lei.La avocati 5-10 minute nu cred sa coste mai mult.De platit o amenda tot va trebui sa platiti.Poate va invata avocatul sa o reduceti la 50 lei si daca o platiti in 24h la jumatate.Sau incercati sa aflati informatii de pe internet,punand intrebari precum acelea pe care le-ati pus aici.Sau poate va raspunde, gratuit, un avocat de pe acest site.Succes!:)
Din cate am citit aici, intr-un topic mai vechi pe aceeasi tema,
"PV-ul de contraventie poate fi incheiat in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei." - as dori sa stiu daca mai este valabila aceasta prevedere?

Cum pot afla, inaintea primirii PV-ului acasa, daca s-a emis o amenda valida pe numele meu?

Termenul de 48h pt. a o reduce la jumatate se calculeaza din ce moment, mai exact? De la data primirii PV-ului acasa? Trebuie sa existe o confirmare de primare pt ca PV-ul sa fie valid?

Daca PV a fost incheiat astazi - in conditiile de mai sus - doar cu datele de pe card/din sistem/ fara semnatura mea/ fara martor/ in statie, nu in interiorul vehicolului - si eu primesc PV-ul acasa, sa zicem, peste 3 luni, cum procedez?

multumesc (anticipat) pt. lamuriri - nu am mai fost niciodata in situatia asta:(, nu stiu cum sa procedez
Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.(art.13 alin.1 din OG 2/2001).
Daca PV este valabil cu semnatura de martor, atunci poate sa faca si sa trimita la domiciliu cu somatie de plata si ulterior la Administratia Locala ptr recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă ratb pe card nominal, fără proces verbal la fața locului. mi se poate întocmi ulterior? grasshopper21 grasshopper21 (Nu stiu daca e okay categoria postarii) Detin un card ratb nominal, facut pe vremea cand eram minor, cu datele de pe buletin. Ce-i drept nu merg des cu ... (vezi toată discuția)
Se poate da amenda de catre ratb doar pe baza cardului nominal SimonaI SimonaI Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut in urmatoarea situatie: - zilele trecute am fost controlata in autobuz de catre 2 controlori care s-au ... (vezi toată discuția)
Amendat pe ratb cu card validat weirdo24 weirdo24 Buna ziua, Am calatorit pe ratb cu card validat, si am primit amenda 150 Ron pt ca persoana cu care calatoream nu validase. Degeaba le-am explicat ... (vezi toată discuția)