avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca mixt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca mixt

Stiu ca exista posibilitatea, conform codului muncii de a realiza un contract cu angajatorul ce permite lucrul de la domiciliu, m-ar interesa daca exista vreo forma legala de contract de munca care sa combine atat munca la domiciliu cat si la sediul anagajatorului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:29, 13 Februarie 2011
In principiu se poate. In CIM se poate stabili cat din programul de lucru se desfasoara la sediu si cat la domiciliu dar acest contract trebuie sa contina toate clauzele care reglementeaza ambele situatii. Un CIM foarte complex cat si o modalitate de salarizare deosebita, cam complicat.
CIM cu munca la unitate, CIM cu munca la domiciliu. Programele sa nu se suprapuna. Codul muncii:
Art. 105. - (1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.
Art. 106. - Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.
Art. 107. - (1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucură de toate drepturile recunoscute prin lege şi prin contractele colective de muncă aplicabile salariaţilor al căror loc de muncă este la sediul angajatorului.

(2) Prin contractele colective de muncă se pot stabili şi alte condiţii specifice privind munca la domiciliu.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
bb28263 a scris:

Stiu ca exista posibilitatea, conform codului muncii de a realiza un contract cu angajatorul ce permite lucrul de la domiciliu, m-ar interesa daca exista vreo forma legala de contract de munca care sa combine atat munca la domiciliu cat si la sediul anagajatorului.


Da, exista posibilitatea aceasta ... se refera la repartizarea timpului de munca , precum si la locul muncii .. se poate stabili in c.i.m. ca 4 ore/zi sa se efectueze munca la domiciliu si 4 ore/zi activitatea sa se desfasoare la sediul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la domiciliu ContSters171656 ContSters171656 BUNA ZIUA! AS DORI SA STIU, IN CONDITIILE IN CARE DE 2 ANI LUCREZ LA DOMICILIU FARA CA ACEST LUCRU SA FIE STIPULAT IN CONTRACTUL DE MUNCA CE DREPTURI IMI ... (vezi toată discuția)
Munca de acasa si izolarea la domiciliu geoanca31 geoanca31 In timpul izolarii de 14 zile la domiciliu( avand contact direct cu o persoana care vine din zona galbena) si fiind inregistrat la DSP in aceasta situatie, pot ... (vezi toată discuția)
Contract munca la domiciliu danaeconomist danaeconomist Pentru un contabil care are incheiat contract de munca cu o societate la care tine contabilitatea , dar nu lucreaza la sediul firmei ci acasa , se poate ... (vezi toată discuția)