avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs dupa 5 luni de la pronuntare, posibil?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs dupa 5 luni de la pronuntare, posibil?

Buna ziua,
Am avut un proces contra unui proces verbal care imi suspenda dreptul de a conduce, am castigat.Dupa 5 luni mi-a venit acasa informarea cum ca am castigat(eu stiam pentru ca am verificat).Dupa alte doua luni am primit citatie ca s-a facut recurs.
Se poate face recurs dupa 5 luni de la pronuntare?
Cele 15 zile in care se poate face recursul se calculeaza dupa pronuntarea sentintei sau dupa ce ajunge informarea prin posta?-asa ar fi posibil caci data inaintarii recursului este in perioada in care am primit si eu informarea.
Daca nu mi-a fost inmanata informarea oficial la adresa din buletin ci la o adresa gresita, iar eu nu ma prezint , ce pot pati.
Daca la recurs se hotaraste ca pierd, cand intra in vigoare hotararea dupa pronuntare sau cand primesc recomandata prin posta.
Va rog sa ma lamuriti...

iulian.i a scris:

Si cum de s-a facut recursul dupa 5 luni.
CE sa fac?
Ce sustin la proces?

Să se mentina hot data de judecatorie ca fiind temeinica si legala si sa se respinga recursul militienilor. Mai citesti si ce au depus ei acolo la dosar ca motivare a recursului, poti cere un termen pentru asta, ei fiind obligati ca sa iţi dea o copie dupa motivele invocate.
recursul a fost inregistrat in data de 03.12.2010, iar sentinta a fost pronuntata in 03.06.2010, este posibil sa se faca recurs la asa ceva. 6 luni.
Comunicarea am primit-o pe 04.11.2010, deci oricum ar fi ,politia nu mai avea dreptul la recurs asa este?
Au spus ca a fost eroare judecatoreasca.
Mi se cere sa depun intampinare cu 5 zile inainte ce sa spun in ea?
Pot sa cer amanare?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
iulian.i, utilizator
@ doberv
Hotararea este irevocabila la data pronuntarii recursului.( art.377al.2 pct.4 c.proc.civ.)
Definitiva era de la fond ( art.377 al. 1 pct.1 c.proc.civ.)
In 15 zile spuneam ca trebuie sa predea permisul conf. art.118 al. 4 mod. de legea 220/2010 si nu ca ar deveni " definitiva":stunned:
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Bine bine, dar când a fost comunicată? Că dacă a fost comunicata în decembrie aproape de data de 3 sau chiar în noiembrie la sfârşitul lunii atunci recursul e în termen. Că ei spun că a fost o eroare...treaba lor, doar n-au să vină acolo fără niciun motiv. EI trebuie să motiveze recursul şi să vă înmâneze o copie după motivare. O pot face în faţa instanţei la primul termenul fixat, ceea ce puteţi şi dumneavoastră cu întâmpinarea. În întâmpinare scrieţi ceea ce v-am spus, adică să respingă recursul ca nefondat, să menţină hot dată în prima instanţă ca fiind temeinică şi legală şi să anuleze procesul verbal.
Eventual mai citiţi OG 2/2002 şi OUG 193
ªi da, puteţi cere un termen pentru studiul motivării.
eugen68octavian, utilizator
Mie mi-a fost comunicata pe 04.11.2010, eu sunt din Suceava procesul a fost in Bc, in mod normal la ei ar trebui sa ajunga mai repede nu?
In mod normal nu ar fi intemeiat recursul.
Sa presupunem ca am sa pierd, eu nu er trebuis atrebuiasca sa predau permisul doar cand primesc instiintarea acasa, daca eu au dreptul sa faca recurs la 15 zile dupa ce primesc comunicarea?
Multumesc.
Oricum am sa merg la recurc cu ce mi-ati spus.

Alte discuții în legătură

Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Cand trebuia predat permisul? ADRIANAX ADRIANAX Revin la rugamintea mea: -ma aflu in urmatoarea situatie: Am depus la politia Slatina permisul de conducere si certificatul de grefa in data de 24.febr.2011 ... (vezi toată discuția)