avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs dupa 5 luni de la pronuntare, posibil?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs dupa 5 luni de la pronuntare, posibil?

Buna ziua,
Am avut un proces contra unui proces verbal care imi suspenda dreptul de a conduce, am castigat.Dupa 5 luni mi-a venit acasa informarea cum ca am castigat(eu stiam pentru ca am verificat).Dupa alte doua luni am primit citatie ca s-a facut recurs.
Se poate face recurs dupa 5 luni de la pronuntare?
Cele 15 zile in care se poate face recursul se calculeaza dupa pronuntarea sentintei sau dupa ce ajunge informarea prin posta?-asa ar fi posibil caci data inaintarii recursului este in perioada in care am primit si eu informarea.
Daca nu mi-a fost inmanata informarea oficial la adresa din buletin ci la o adresa gresita, iar eu nu ma prezint , ce pot pati.
Daca la recurs se hotaraste ca pierd, cand intra in vigoare hotararea dupa pronuntare sau cand primesc recomandata prin posta.
Va rog sa ma lamuriti...

Am sa merg.
Sa presupun ca pierd.Cand trebuie sa predau permisul? la 15 zile de la pronuntare sau de la comunicare prin recomandata.
Multumesc
Daca cer amanare, mai depun intampinare?in citatie scrie ca sunt obligat
simonette12 a scris:

@ doberv
Hotararea este irevocabila la data pronuntarii recursului.( art.377al.2 pct.4 c.proc.civ.)
Definitiva era de la fond ( art.377 al. 1 pct.1 c.proc.civ.)
In 15 zile spuneam ca trebuie sa predea permisul conf. art.118 al. 4 mod. de legea 220/2010 si nu ca ar deveni " definitiva":stunned:

banuiesc ca va referiti la c.pr.civ. dupa modificarile aduse de legea 202/2010 .
sau sunt eu in eroare ori prea obosit.
Ma refer la disp.art 118 al. 4 din din Oug.195/2002 articol modificat de legea 202/2010 .
In cazul de fata plangerea a fost introdusa inainte de intrarea in vigoare a legii 202/2010, motiv pentru care sentinta instantei de fond a putut fi atacata cu recurs, insa ea era definitiva de la fond dar nu si irevocabila.
Cum hotararea va fi irevocabila la data pronuntarii in recurs si hotararile irevocabile nu se mai comunica conform aceleiasi legi 202/2010, daca recursul intimatei va fi admis, va trebui sa predea permisul in 15 zile de la pronuntarea hotararii din recurs.
Deci cam asa vad eu situatia de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Cand trebuia predat permisul? ADRIANAX ADRIANAX Revin la rugamintea mea: -ma aflu in urmatoarea situatie: Am depus la politia Slatina permisul de conducere si certificatul de grefa in data de 24.febr.2011 ... (vezi toată discuția)