avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat

Buna ziua.
Sunt insarcinata, nu lucrez si am terminat si somajul de mai bine de un an.
Sotul meu are PFA.
As dori sa aflu daca pot fi coasigurat daca eu am alt domiciliu fata de cel al sotului.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
MITULINA, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 18:25, 14 Februarie 2011
SECTIUNEA a 8-a
Documentele justificative privind dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei

ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:

h) pentru femeile insarcinate sau lauze, pe baza actului de identitate, a adeverintei medicale, a certificatului de nastere a copilului - pentru lauze, precum si a documentului eliberat de unitatile fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile si a declaratiei pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau pe baza documentelor justificative ca realizeaza venituri lunare sub salariul de baza minim brut pe tara;

Ord . Nr. 617/13.08.2007
Publicata in: Monitorul Oficial Nr. 649 din 24 septembrie 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala mariaelena1999 mariaelena1999 Buna ziua, Am 29 de ani si sunt insarcinata.Nu muncesc de vreo 3 ani deci in concluzie nu am asigurare medicala. As vrea sa va intreb daca sunt ... (vezi toată discuția)
Insarcinata fara venituri halide halide buna ziua, sunt insarcinata, nu mai sunt salariata.Am inteles ca femeile insarcinate chiar daca realizeaza sau au realizat venituri din alte surse[b] ( ... (vezi toată discuția)
Cass pentru gravide soniq20 soniq20 Buna ziua. In Romania o persoana care nu lucreaza si deci nu cotizeaza are dreptul la servicii medicale de stat? Eu mi-am dat demisia pt ca am plecat cu ... (vezi toată discuția)