avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare din domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare din domiciliu

Eu,sotul si soacra mea avem domiciliul la locuinta cumnatului meu care este proprietar.Doar soacra mea locuieste acolo iar acum baiatul ei vrea sa o scoata afara.Este legal ce vrea sa faca?
Cel mai recent răspuns: coca ioana , utilizator 20:03, 17 Februarie 2011
Daca soacra nu locuieste acolo in baza unei conventii legale ( drept de abitatie, uzufruct, contract de inchiriere sau comodat etc.), proprietarul poate sa o dea afara, dar numai in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti def. si irevoc.
Daca soacra locuieste in casa fiului/ginerelui proprietar fara a avea vreun titlu in acest sens, atunci fiul/ginerele poate dispune cum doreste de bunul sau.
Din pacate e legala evacuarea (dupa parcurgerea fazei judecatoresti), dar nu si morala.
Numai proprietarul are la indemna actiunea in vederea protejarii dreptului de proprietate, denumita actiune in revendicare . ( este una imobiliara, imprescriptibila , petitorie ).

Actiunea in evacuare are in vedere raporturile locative ce s-au nascut in temeiul contractului de inchiriere.

Asadar, daca aceasta persoana are calitatea de tolerat, in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, ea va trebui sa paraseasca imobilul , altmineri, procedandu-se la executarea silita, si existand opozitie in acest sens, va fi savarsita infractiunea de nerespectare a unei hotarari judecatoresti.
Fiul soacrei mele vrea sa schimbe yala desi mama lui locuieste acolo si are si domiciliu la acea adresa.Fac precizarea ca fiul acesteia ,care este proprietarul imobilului,nu are domiciliu la acea adresa si nu are nici cetatenie roamana.In acest caz,daca soacra mea gaseste yala schimbata mai poate intra in locuinta?
Va rog frumos da imi raspundeti daca puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare concubin eu19788 eu19788 Bună seara. Concubinul soacrei, poate fi evacuat,... dacă la locuința respectivă vorbim de un contract de întreținere cu clauză de abitație viageră ... (vezi toată discuția)
Evacuare sabina2007 sabina2007 Buna ziua , am un aprtament unde locuiestede cativa ani fiica cu ginerele meu.Pe ginere vreau sa-l evacuez insa i-am facut buletinul pe adresa apartamentului ... (vezi toată discuția)
Revendicare sau evacuare? ariana_2374 ariana_2374 Buna ziua,tuturor! In urma cu 2 ani am deschis,tatalui meu,un proces de evacuare din apartamentul in care sunt propietar si in care tata se mutase ... (vezi toată discuția)