avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fiscalitate salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fiscalitate salarii

regimul fiscal al tichetelor de masa
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 07:55, 14 Februarie 2011
Conform Ordonantei de Urgenta nr. 58/28 iunie 2010 pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, publicata in Monitorul Oficial nr. 431 din data de 28 iunie, incepand cu 1 Iulie 2010, regimul fiscal al tichetelor de masa se modifica, astfel: tichetele de masa vor fi impozitate cu cota de 16% corespunzatoare impozitului pe venituri din salarii, platibil de angajat

OUG nr. 58/28.06.2010 prevede in mod expres la Articolul IV, punctul b) pastrarea celorlalte avantaje fiscale asociate tichetelor de masa, stipulate de Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, dupa cum urmeaza:

Pentru angajator: scutirea de la plata contributiilor sociale obligatorii pentru tichetele de masa acordate angajatilor;
Pentru salariat: tichetele de masa sunt scutite de asigurari sociale, de sanatate si asigurarea de somaj.



















~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri impozitare nogti nogti mai nou stiu ca se impoziteaza bonurile de masa. Dar la noi la societate se avdauga ca voloare in bani la salariu brut dupa care se impoziteaza Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului - bonuri de masa popoviciu13 popoviciu13 Buna, la calcularea indemnizatiei pt. cresterea copilului se ia in calcul si valoarea bonurilor de masa? (vezi toată discuția)
Nelamurire ELENA2009 ELENA2009 in cadrul veniturilor nete pentru primirea indemizatiei de crestere copil se include si valoarea tiketelor de masa? multumesc. (vezi toată discuția)