avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicere Etnobotanice
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicere Etnobotanice

Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata!

Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul impotriva comercializarii plantelor etnobotanice, in dorinta de a inchide odata pentru totdeauna "magazinele de vise."

In ultimul timp, din ce in ce mai multi tineri cu varste cuprinse intre 15-18 ani (ca medie), ajung sa consume astfel de plante inca "legale" din inconstienta si indiferenta Presedintiei, Parlamentului, Guvernului, Instantelor Judecatoresti...deznodamantul este tragic: toti acesti tineri se imbolnavesc, unii mor si majoritatea isi distrug familia.

Poate a venit timpul sa facem si noi ceva pentru copiii nostri, eu personal sustin acest proiect si am convingerea ca nu va fi in zadar!

Astept opinii, solutii...
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
In legatura cu lista de plante pe care o asteapta cu nerabdare un anumit moderator al acestui forum, s-ar putea sa fie putin dezamagit...ideea principala era intrarea in ilegalitate a magazinelor care comercializeaza aceste produse in scopul consumului; sunt de acord cu faptul ca sunt mii de plante sau compusi ai acestora si ar fi practic imposibil sa le putem tine in frau, insa 10 sau 100 ori 1000 de magazine de acest fel sunt mai simplu de controlat, iar patronii acestora, mai usor de sanctionat.

O sa mi se spuna ca nu putem inchide un magazin daca plantele care se vand aici nu sunt toate ilegale...eu cred ca se poate (macar una tot trebuie sa fie cu "probleme").

E clar ca aceste plante nu sunt vandute sub forma de ingrasamant sau mai stiu eu ce alta scuza lamentabila, ci doar pentru consum...deci singura "utilitate" a acestora este sa-ti distruga viata!

Later: si asa cum a spus foarte bine olimpia_ilie, aceste plante nu sunt simple frunze sau flori crescute pe marginea drumului si culese pentru a fi ambalate in pliculete "magice", sunt combinate si recombinate, se adauga diversi compusi sintetici si creeaza efectele pe care le creeaza!
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
stan petru-radu a scris:
1.

In legatura cu lista de plante pe care o asteapta cu nerabdare un anumit moderator al acestui forum, s-ar putea sa fie putin dezamagit...ideea principala era intrarea in ilegalitate a magazinelor ...

Adsum! =D> Oy-oy-oy Eu sunt cel care vrea lista (u.b.i.k. imi zice!) si vreau si logica in expuneri si argumente, nu lozinci. Ca sa intelegeti la ce ma refer ganditi-va putin daca doriti intrarea in ilegalitate a magazinelor cu produse etnobotanice sau interzicerea lor. Va dau un mic indiciu: cele doua notiuni nu sunt acelasi lucru! :rofl:
2.

O sa mi se spuna ca nu putem inchide un magazin daca plantele care se vand aici nu sunt toate ilegale...eu cred ca se poate (macar una tot trebuie sa fie cu "probleme").

:angry: Asaaa ... credeti ca se poate ... :strong: Wooow! impresionant! : Daca in piata Matache se vinde maine branza cu salmonela nu interzicem vanzarea acesteia ci piata Matache pentru ca o sa gasim oricum o branza sau un ou in neregula. :fight:
3.

E clar ca aceste plante nu sunt vandute sub forma de ingrasamant sau mai stiu eu ce alta scuza lamentabila, ci doar pentru consum...deci singura "utilitate" a acestora este sa-ti distruga viata!

Alcoolul ce utilitate are? Tutunul? Le interzicem si pe astea? Ihim ...

later edit
Am uitat! :slap: ...
Cato isi incheia orice discurs cu "Ceterum autem censeo, Carthaginem esse delendam"
Iar eu voi urma exemplul sau incheind orice postare cu:
Astept lista cu plantele interzise si criteriile pentru includere pe aceasta lista

Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
1. Stiam ca este vorba despre d-voastra si, desi poate o sa vi se para surprinzator, stiu si ca cele doua notiuni sunt diferite...doresc interzicerea plantelor etnobotanice care sunt comercializate in magazinele de profil spre consum si pe cale de consecinta, a acestora din urma!

2. Daca in piata este cunoscut faptul ca pe langa branza se mai vand si alte produse, ar fi ilogic sa inchidem toata piata, insa cum este foarte bine stiut faptul ca magazinele de etnobotanice nu vand carne sau orice altceva, atunci mi se pare logic sa le inchidem!

3. Alcoolul si Tutunul sunt poate la fel de nocive, mai mult sau mai putin, am aratat deja ca sunt de acord cu aceasta concluzie si nu e cazul sa ma repet, insa cum am mai spus, este vorba despre cu totul alta discutie!
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Nu am avut rabdare sa citesc toata discutia, dar am prins unele idei impartasite pe aici. La unele ma raliez la altele nu si voi comenta ce am retinut.
1. Plantele acestea nu sunt tocmai lasate in natura, etnobotanicele nu sunt doar plante si atat, sunt in combinatii cu chimicale si alte substante artificiale daunatoare, mai exact spus "otravuri" care nici macar nu au fost testate in laboratoare ci aruncate direct pe piata. Trebuie sa tinem cont ca nu e vorba numai despre ierburi ci se vand si pastile si prafuri mai periculoase decat cele ilegale. Daca era vorba doar de niste simple plate de pe camp nu se ajungea pana aici si nu aveau cum sa dea acele senzatii despre care tot auzim de la copiii astia de 15 ani.
2. Prostiile pe care le tot auzim sunt cat se poate de exagerate deoarece suntem in prezenta efectului "placebo" (cred ca stim cu totii ce inseamna), multe dintre plante nu au niciun efect. Totul se datoreaza faptului ca sunt luate de niste copii fara minte si teribilisti care isi induc singur acele stari sau se pierd in momentul in care simt o mica schimbare in organism intrand astfel intr-o stare de panica...again placebo effect.
3. Sunt de acord cu inchiderea acestor magazine tocmai pt faptul ca acestea sunt niste chimicale ieftine care afecteaza organismul mult mai rau decat l-ar putea afecta substantele cu adevarat ilegale.
4. Ar trebui sa ne mai intrebam de ce toate cazurile care ajung in atentia presei au ca principal subiect un copil intre 15 si 18 ani si nu un adult sau un om cu mai multa minte, de aici tragem concluzia ca e vorba mai mult de teribilism si as putea zice chiar de o propaganda proasta.
5. Daca tot facem ceva, macar sa legalizam canabisul creand coffe shopuri pt persoane de peste 18 ani, asa nu am mai avea atatea probleme cu copilasii astia si ar creste si turismul :)).
:hm: :acute: :)
In nici un caz nu vreau ca cineva sa-si justifice visele / visurile pentru a fi permise! Asa ceva nu se poate deduce din ceea ce am scris! Ceea ce am scris se refera la faptul ca se poate visa / trai si fara “adjuvant”.

Unii viseaza ca vor fi “Salam” cand vor fi mari – si nu le trebuie etnobotanice pentru a visa la asta (si nici pentru a-si indeplini visul). Altii, poate, viseaza sa… se-nsoare cu Craiasa Zapezii si au nevoie de etnobotanice pentru aceasta si ambii incep sa consume etnobotanice la greu si isi indeplinesc visul mai rapid: primul ajunge salam iar al doilea se insoara cu Craiasa Zapezii – dar dupa ce trece efectul plantei isi dau sema, primul ca e mezel si al doilea ca e insurat cu bunica C.Z.

Se poate deduce, cred: cine porneste in viata avand nevoie de stimulent “la plic” pentru a visa, pentru a actiona, pentru a fi – in general – altceva decat este – poate alege un drum perfect gresit si pana sa-si dea seama… e cam la jumatatea drumului – si in viata nu exista cale de intoarcere si nici scurtaturi prea multe… pentru ca viata – ghiciti!!! - are sens unic.
Si prin aceasta nu afirm ca n-ar fi liber – fiecare – sa aleaga ce sa faca in viata lui, cu viata lui si familiei… Poate mi-o fi ramas ceva mai dezvoltata latura umana si chiar mi-ar placea sa cred ca tinerii se pot distra si fara excese de plante care le dau dureri de cap, greturi si mai stiu eu ce… Super efectul seara, cand consuma – dar dimineata? Sete, moleseala, lipsa de chef, dorinta de a ramane in asternut pana trece “mahmureala”… Nimic rau in aceste efecte de dupa! Se mai intampla… maine, si poimaine... Se simte astfel cineva dupa ce a fumat ore in sir cu o seara inainte? Nu… dar cei care au baut prea mult (alcool de calitate indoielnica) cu o seara inainte stiu cum e…Asa si cu aceste plante care nu dau dependenta, dar.. te molesesti rau si atunci mai vrei sa “tragi” un fum sau sa mai iei un ppuff, sa devii, din nou Speedy Gonzales.

Cu adevarat, e o problema de libertate personala… pana la un punct, cred: ii uitam pe cei “slabi de inger” si care ar face orice pentru a fi acceptati intr-un grup… Acestia vor fuma, vor priza, vor inhala numai pentru a face parte din grupul dorit. Si nu sunt putini cei de acest gen.
Alegerea personala a unora poate aduce necazuri altora: reactiile necontrolate pot avea urmari grave, uneori, familia celui care a facut alegerea libera va avea de suferit s.a.m.d. Cand ajungi sa te sperii de clanta (de la Teo citire) exista riscul sa pocnesti pe cineva aflat langa tine…

Cineva, oriunde se poate distra si fara tigari, si fara alcool si fara “etnobotanice” – distractia indusa de substante…? O fi si aceasta vreo distractie dar nu lasa urme in jurul ochilor, al ficatului sau rinichilor?! Adica, azi sa ma distrez copios si a doua zi sa stau ghemuit pe marginea unui lighean, sau nu pot tine capul drept din cauza durerii? Ah! As mai lua o pastila, sa-mi treaca!

Partea cea mai haioasa este ca noi ne contrazicem aici dar legea va intra in vigosre (de la ceva etnobotanice, probabil) si va interzice – din nou – aceste magazine (care – tot din cauza de etnobotanice – vor ramane molesite un timp)
Vom avea o noua lege scrisa pe genunchi.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Plantele "vesele" Alexandru-Gabriel Alexandru-Gabriel Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza. O noua victima a plantelor de \"vise\" - ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)