avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cumparare cu factura.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cumparare cu factura.

Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau producatorul?
Cel mai recent răspuns: pascalelenuta , utilizator 21:18, 21 Iunie 2010
depinde ce produse cumparati..in primul rand ..daca faceti comert cu alimente ar trebui sa fiti foarte atent la termenul de valabilitate ..daca faceti comert cu piese pentru masini ar trebui sa dati clientuli un certifiat de garantie ..depinde de la caz la caz .. dar marea majoritatea cazului clientul dumneavoastra nu va reclama producatorul ci acesta va indrepta reclamatia catre firma de unde a cumparat produsul ..daca cumparatoru reclama ca in iaurt a gasit un gandac daca iaurtul dv era in termenul de valabilitate atunci trebuie sa va adresati producatorului
Deci as dori sa pun in comercializare plante etnobotanice"weed shop".Dispun de produse legale din ce spun ei,imi ofera factura fiscala etc.Acum unele plante fiind ilegale,ma gandesc la faptul ca la o analiza a produselor,ar putea fi unul din cele trecute la ilegale.Daca se intampla acest lucru,normal ar fi ca raspunzator sa fie producatorul,pentru ca el mia spus ca sunt legale si mia dat factura.Nu?Ce crede ti?
Daca printre produsele pe care le comercializati se afla si produse interzise raspunderea este si a dvs si a celui de la care le-ati cumparat. Dvs nu va puteti apara cu argumentul ca nu stiti ce vindeti ca asa ar fi simplu: toti traficantii de droguri ar scapa invocand faptul ca habar n-aveau ca vand droguri.

Trebuie sa studiezi foarte bine ceea ce ai voie sa vinzi si ceea ce nu :

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta care interzice plantele etnobotanice
Miercuri, 10 februarie 2010,

Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta, sa interzica produsele si substantele etnobotanice. Ordonanta se refera la 36 de astfel de plante halucinogene al caror consum a crescut foarte mult mai ales in randul tinerilor. Magazinele care le au pe stoc sunt obligate sa le distruga imediat. Decizia vine dupa ce in ultimul timp consumul acestor plante a crescut foarte mult, mai ales in randul tinerilor. Saptamana trecuta, un tanar din Bucuresti a murit dupa ce a consumat plante halucinogene de la "magazinul de vise".

Este vorba de proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si a Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope.

Legea intra in vigoare dupa publicarea ei in Monitorul Oficial.

Decizia vine dupa ce in ultimul timp consumul acestor plante a crescut foarte mult, mai ales in randul tinerilor. Numerosi tineri au ajuns la spitalele din tara in stare grava dupa ce au consumat plante cu efect halucinogen cumparate de la magazinele de profil.
deci raspunderea este a firmei tale daca e lege ca nu ai voie sa vinzi produsele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Pentru a deschide un coffee shop in romania(constanta) claudia536 claudia536 Vreau sa deschid un cofee shop si ma intereseaza ce acte imi trebuiesc si ce conditii pentru a deschide aceasta afacere. Daca sunt legale si se pot vinde in ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)