Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia de stat pentru copii si pe care nu il folosesc in activitatea cabinetului si unul specific pentru cabinet. Acum finantele mi-au blocat amandoua conturile astfel contul persoana fizica (in care era alocatia copilului) cu o suma mult mai mare decat contul de cabinet. Eu am un cod de identificare fiscala si consider ca este o greseala iar finantele ar putea sa plateasca nu? Acum ma aflu in situatia in care contul de firma l-au deblocat pentru ca s-a stins datoria pentru care a fost blocat iar contul celalalt este in continuare blocat. As putea sa-i las sa ia banii de acolo in 357,14 luni (29 de ani)....avand in vedere ca alocatia este 42 lei iar ei au voie sa-mi ia 1/3 asta inseamna cam 14 lei/luna X 5000 lei!!! In afara de orice gluma nu ma simt foarte confortabil in ipostaza asta si doresc sa rezolv aceasta problema nu din cauza finantelor ci pentru ca imi creste copilul mare si vreau sa pot sa il ajut! Multumesc anticipat!
Eu am fost in situatia urmatoare: impozitul pe apartament am hotarat sa nu il platesc in martie si septembrie 2010 - cele doua transe- ci il platesc pe tot + majorari si penalitati in luna decembrie.Asa am facut mereu.Acum insa, in octombrie 2010 m-am trezit ca mi-au luat fara instiintare fara nimic dintr-un cont de credit de nevoi personale de la BANCPOST, suma respectiva.Eu cred ca e strigator la cer ca eu sa platesc dobanda la creditul pe care l-am luat si cineva sa vina sa-mi adauge la acesta- ca asa ar veni- inca o suma. Am sesizat centrala BANCPOST si centrala BNR iar raspunsul a fost tras la indigo: un citat din lege care nu are nici o legatura cu cazul meu.Deci am ramas nelamurita.Ce ziceti e corect?
Cred ca deja putem vorbi de o infractiune, in cazul dumneavoastra ...gabiclenciu. Inteleg ca se blocheaza un cont sau mai multe, deoarece persoana fizica sau juridica respectiva are datorii neplatite catre stat, inteleg sa ii apara pe cazierul fiscal ca este un debitor rau-platnic, dar sa i se ia din cont o suma de bani fara acordul acesteia,... deja suntem un universul kafkian, iar practic este o infractiune de furt si mai pot sa adaug ca aceasta infractiune este realizata de un functionar, care poate fi tras la raspundere penala. Pana la urma este tot un furt, realizat prin mijloace informatice. Daca o persoana X are o datorie catre o persoana Y, iar aceasta din urma isi insuseste o suma de bani din patrimoniul lui X fara consimtamantul acesteia, in contul datoriei, tot furt se numeste, asa incat chiar va rog sa ne reproduceti "citatul" (mai degraba articolul-articolele) din lege.
Persoanele fizice pot fi executate doar potrivit Codului de procedura civila. Acest lucru inseamna ca pot fi retinute doar 1/3 din venituri. Iar alocatiile, bursele si allte venituri nici macarr nu pot face obiectul executarii silite. Nici macar de catre finantele publice.
Va trebui sa faceti o adresa bancii in care sa precizati aceste aspecte si ca poprirea nu este similara cu blocarea conturilor. Aceste masuri sunt distincte. Este si vina bancii. Aceasta are obligatia sa execute doar dispozitiile legale ale finantelor publice si intr-un mod legal. Aduceti la cunostinta bancii ca din iunie 2010 Codul de procedura fiscala s-a modificat in acest sens.
Succes!
daca s-ar fi blocat contul persoanei juridice, ar fi fost, in mare, in regula. pt. a se pune semnul egalitatii intre persoana juridica si cea fizica, este nevoie de mai mult...
daca sunteti deranjata de maniera de hotie si banditism adobtata de finante, scrietimi pe adresa olbybt@yahoo.com
putem incerca demersuri legale.
Revin cu o rugaminte : ce temei legal invoca administratia locala (dar nu numai !) pt. a bloca sau pt. a retrage sume de bani din contul/conturile persoanelor fizice ? Nu discut daca e corect temeiul invocat sau daca e corect comportamentul suspect de obedient al bancilor, nu discut nici despre secretul bancar, altminteri invocat de banci (cand le convine!) si pus mai presus ca cele zece porunci !
Va multumesc !
Alocatie copil
raluk79
Buna ziua,
Am un card pe care primeam lunar indemnizatia copilului ; in momentul in care mi s-au virat ultimii banii, cand copilul a facut 2 ani, eu mai avand ... (vezi toată discuția)