avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Finantele mi-au blocat conturile PLSSS HELP
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Finantele mi-au blocat conturile PLSSS HELP

Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia de stat pentru copii si pe care nu il folosesc in activitatea cabinetului si unul specific pentru cabinet. Acum finantele mi-au blocat amandoua conturile astfel contul persoana fizica (in care era alocatia copilului) cu o suma mult mai mare decat contul de cabinet. Eu am un cod de identificare fiscala si consider ca este o greseala iar finantele ar putea sa plateasca nu? Acum ma aflu in situatia in care contul de firma l-au deblocat pentru ca s-a stins datoria pentru care a fost blocat iar contul celalalt este in continuare blocat. As putea sa-i las sa ia banii de acolo in 357,14 luni (29 de ani)....avand in vedere ca alocatia este 42 lei iar ei au voie sa-mi ia 1/3 asta inseamna cam 14 lei/luna X 5000 lei!!! In afara de orice gluma nu ma simt foarte confortabil in ipostaza asta si doresc sa rezolv aceasta problema nu din cauza finantelor ci pentru ca imi creste copilul mare si vreau sa pot sa il ajut! Multumesc anticipat!
Procedeaza la executarea silita dupa Codul de procedura fiscala.
Precup Maria a scris:

Procedeaza la executarea silita dupa Codul de procedura fiscala.

Multumesc pt. raspuns ! V-as mai ruga un lucru : puteti restrange ,,intervalul'' ? Ideal ar fi sa numiti articolele, dar si doar capitolul e OK !
Cu stima,
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
ContSters71247, utilizator
Entitatile compenente ale ANAF actionaeza in baza CODULUI FISCAL, si nu in baza Codului Civil.
Normele de drept fiscal au la baza un cumul de norme de drept civil, dar reglementarile pugnitive sunt specifice.
In cazurile de neonorare a obligatiilor fiscale de cãtre o persoanã fizicã ca subiect de drept civil se aplica intotdeauna normele de DREPT CIVIL.
In cazurile de neonorare a obligatiilor fiscale de cãtre o persoanã fizicã ca subiect de drept fiscal se aplica intotdeauna normele de DREPT FISCAL.
In situatia liber-profesinistilor care desfasoara activitatea in mod independent, a meseriasilor care sunt inregistrati ca PFA; AF; Intr.Individ. obligatiile fiscale generate de activitatea lucrativ-patrimoniala desfasurata sunt urmaribile pentru intregul patrimoniu personal, deoarece raspunderea CETATEANULUI in acest cay nu este limitata la patrimoniul activitatii, precum in cazul SRL-ului cu asociat unic, caz in care asociatul unic are posibilitatea legala si norma de drept cara sa-i sustina cererea de a se delimita patrimoniul afacerii de patrimoniul personal or de acla al celorlalti membrii ai familiei.
MirceaSCALAT a scris:

.......................................................................................................................................
In cazurile de neonorare a obligatiilor fiscale de cãtre o persoanã fizicã ca subiect de drept civil se aplica intotdeauna normele de DREPT CIVIL.
In cazurile de neonorare a obligatiilor fiscale de cãtre o persoanã fizicã ca subiect de drept fiscal se aplica intotdeauna normele de DREPT FISCAL.

............................................................................................................................................

Va multumesc ! Deci esenta e urmatoare : ii datorez lui Gheorghe, un amic, 5000 de lei. Nu i-am restituit, ma citeaza in fata unui magistrat si ne judecam mult si bine. Sunt subiect de drept civil ! Datorez finantelor 50 de lei, imi blocheaza conturile, imi iau banii din cont, este aproape o certitudine ca daca am cinci conturi vor lua bani din fiecare cont! Nu sentinta, nu nimic, ''actiunea'' finantelor exclude cenzura vreunui magistrat ! Da, dar sunt subiect de drept fiscal !.
Cu stima,
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
ContSters71247, utilizator
Orice executare silita efectuata de organele fiscale se realizeaza in baza OG nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala . Executarea silita prin poprire este prevazuta la art.149-150 din OG 92/2003. Conform OG 92/2003, poprirea fiscala nu este supusa validarii. Bancile sunt obligate prin lege sa indisponibilizeze sumele de bani din toate conturile deschise pe numele debitorului urmarit. Nu se pune problema de secret bancar in cazul executarii silite printr-o poprirea infiintata de organul fiscal. In acest sens sunt o sumedenie de acte normative care reglementeaza raporturile dintre banci si organele fiscale. Nu e nevoie de o sentinta judecatoareasca ca sa fiti executat pentru o datorie bugetara deoarece titlurile in baza carora se nasc obligatiile fiscale ( declaratiile fiscale, deciziile de impunere, decizii de calcul accesorii etc) sunt titluri de creanta care devin titluri executorii la scadenta.Deci, daca nu platiti de buna-voie, puteti fi executat silit imediat dupa expirarea termenului legal de plata.

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Am un card pe care primeam lunar indemnizatia copilului ; in momentul in care mi s-au virat ultimii banii, cand copilul a facut 2 ani, eu mai avand ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)