avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atitudinea Asociatiei a fost corecta?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atitudinea Asociatiei a fost corecta?

Buna ziua.Sunt proprietara unui apartament preluat in urma unei hotariri judecatoresti din luna septembrie 2010.Fostul sot nu si-a platit datoriile acumulate catre Asociatia de proprietari timp de 2ani. A fost dat in judecata de catre Asociatie, dar degeaba, caci Asociatia nu a apelat mai departe la un executor judecatoresc pentru a finaliza toata procedura de a recupera datoriile. Acum, Asociatia de proprietari imi trimite mie, instiintare,dar cu un alt nume de familie
( modificand doar doua litere a numelui meu de familie)suma pe care trebuia sa o recupereze de la fostul sot.
Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:20, 14 Februarie 2011
Cand ati facut documentul pentru plata sultei, ati intrebat la asociatie ce debite are apartamentul? Si am sa va dau un citat din legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari care poate va va lamuri:
Art. 20. - (1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea asociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.

Dv. sunteti pe post de cumparator, deci la intocmirea oricarui act de preluare a proprietatii o luati cu tot cu debite, daca in acel act nu se specifica nimic de felul cum se transeaza eventualele debite. Astfel ii puteati scadea din sulta banii pe care ii achitati in contul restantei acumulate de fostul sot.
Asociatia nu a fost solicitata sa se pronunte in vreun fel in acest proces de partaj cu privire la creantele apartamentului, deci procedeaza corect solicitandu-va plata acestei creante.
Parerea mea!

Mai asteptati si alte raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere beatrice3108 beatrice3108 Buna ziua, va retin atentia cu urmatoarea speta: In luna agust 2011, am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul meu, eu fiind coproprietar al unui ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere bloc faraonul46 faraonul46 In urma cu 3 ani am divortat si in apartament au ramas fosta sotie cu copiii , eu nu am mai locuit acolo deloc, apartamentul este pe numele amandurora , al meu ... (vezi toată discuția)
Partaj matrimonial lusima lusima Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot si doresc atribiurea apartamentului si sa-i platesc sulta aferenta partii ce-i revine.Eu nu mai locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)