avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urgent! Punere in executare hotarare ordonanta de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Urgent! Punere in executare hotarare ordonanta de plata

Buna ziua.


Am o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati.

Speta sta asa: Creditorul depune cerere de emitere ordonanta de plata impotriva debitorului, conform OUG 119/2007. Instanta pronunta hotarare ordonanta de plata. Debitoarea intre timp inainteaza cerere in anulare, bineinteles.

Intre timp, creditoarea depune copie legalizata de pe hotarare la executor, pentru a fi pusa in executare, care e inaintata de dl. executor instantei x. Cerere care e suspendata momentan, deoarece instanta a cerut copie legalizata a hotararii, cu mentiunea irevocabila, de la executor, care bine-mersi n-a depus nimic in termen.


Acum intrebarea mea este: ce posibilitate este acum pentru ca executarea sa fie admisa de instanta? O copie legalizata de pe hotarare care sa aiba ce? in plus?


Va multumesc, astept ajutorul dvs., o zi buna va urez intre timp.
Cel mai recent răspuns: Iulia Malis Popa , Consilier juridic 15:57, 15 Februarie 2011
in mom in care ajunge hot la executor tb sa aibe aplicata pe ea stampilele cu definitiva, irevocabila .
dc nu avea stamp si intre tp deb a formulat cerer in anul., ac stampile nu mai pot fi puse decat in mom ram irev a hot priv cererea in anul.
deci pana in mom acela nu mai puteti face nimic, arhiva nu va mai pune nici o stampila intre tp
Bună ziua,
Pe site-ul avocatnet.ro este ordonanţa OUG 119/2007

www.avocatnet.ro/content/art...

Vă extrag un articol:
Art. 13. — (1) Impotriva ordonantei de plata debitorul poate formula cerere in anulare.
(2) Cererea in anulare se solutioneaza de catre instanta care a emis ordonanta de plata.
(3) Cererea in anulare nu suspenda executarea.
Suspendarea va putea fi insa incuviintata, la cererea debitorului, numai cu dare de cautiune, al carei cuantum va fi fixat de instanta.

Din păcate practica nu este unitară pentru această ordonaţă.
Cu greu, dar nu aveţi nimic de pierdut, puteţi să solicitaţi o copie legalizată de pe sentinţa obţinută la arhiva judecătoriei!

Succes,
Va multumesc pentru raspuns, am tot rasfoit si OUG 119/2007, si Codul de procedura Civila, m-am mai interesat in stanga-dreapta si pana la urma pare-se ca se poate pune in executare o astfel de hotarare, atacata cu actiune in anulare, prin investirea unei copii legalizate cu formula executorie...

Va tin oricum la curent, precum si alte persoane (in caz ca) interesate :)

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Og 5/2011 Lorennalivia Lorennalivia BUNA ZIUA, O intrebare: mi s-a admis o cerere privind oug119/2007, cu mentiunea: CU DREPT DE CERERE IN ANULARE PT. DEBITOR IN 10 ZILE. Debitorul nu a formulat ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 bluejazz bluejazz Buna Ziua.Am si eu o nelamurire pe care sper sa o rezolv aici. O hotarare data in baza OUG 119/2007 in favoarea creditorului, poate fi executata in situatia ... (vezi toată discuția)