avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... opozitie/decizie inregistrare marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

opozitie/decizie inregistrare marca

Impotriva unei decizii de inregistrare a marcii nu se face opozitie?se face contestatie?
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 16:28, 22 Februarie 2011
Conform legii 84/1998 republicata, impotriva deciziei de inregistrare a marcii se face contestatie (art 86 alin 1 deciziile OSIM privind cererile de înregistrare a mărcilor, precum şi cererile de înregistrare privind indicaţiile geografice pot fi contestate la acest oficiu de orice persoană interesată, în termen de 30 de zile de la comunicare sau, după caz, de la publicarea înregistrării mărcii ori a indicaţiei geografice, cu plata taxei legale).

Decizia de inregistrare a unei marci reprezinta o decizie a OSIM prin care se solutioneaza cererea de inregistrare pentru respectiva marca.

Opozitia priveste insasi cererea de marca si nu decizia OSIM luata asupra cererii respective, cerere care este publicata pentru terti (art 19 (1) În termen de două luni de la data publicării cererii de înregistrare a mărcii, conform art. 17, orice persoană interesată poate formula opoziţie la înregistrarea mărcii pentru motivele relative de refuz prevăzute la art. 6).

Din interpretarea L 84/1998 republicata, chiar daca termenul de opozitie a fost pierdut, oponentul poate linistit sa mearga in procedura contestatiei in termenul de 30 zile de la publicarea inregistrarii marcii).

Mai mult decat atat, chiar daca procedura depunerii observatiilor (pe motive absolute) nu se solutioneaza cu un rezultat favorabil pentru tert, (examinatorul poate sau nu sa ia in consideratie observatiile tertilor), tertul are deschisa calea contestatiei.
Contestatii impotriva deciziei OSIM pot fi depuse in 30 de zile de la data publicarii inregistrarii marcii in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala- sectiunea MARCI (BOPI). Acest buletin apare odata pe luna, in ultima zi a lunii si este accesibil pe net la adresa:
[ link extern ]

Contestatia poate fi depusa la OSIM de catre:
- titularul marcii nemultumit de decizia OSIM in termen de 30 de zile de la publicarea marcii in BOPI
- de catre terti pentru motive relative de refuz inscrise in art 6 din Lege.
Contestatiile se solutioneaza de o comisie de contestatii din cadrul OSIM. Hotararea comisiei de contestatii, motivata, se comunica partilor si poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti in termen de 15 zile de la comunicare.
Deciziile Tribunalului Bucuresti pot fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, in termen de 15 zile de la comunicare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se contesta o decizie a osim? danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti daca se poate ataca in vreun fel decizia comisiei Osim de respingere a cererii de inregistrare a unei marci? va multumesc! (vezi toată discuția)
Cale de atac hotarare osim ariana03 ariana03 buna ziua cum poate fi atacata o hotarare pronuntata de OSIM? (vezi toată discuția)
Contestatie decizie osim de inregistrare marca Ioana79Dinu Ioana79Dinu Am inregistrat o marca la OSIM si un tert a depus contestatie la decizia de inregistrare marca, publicata in BOPI. Trebuie sa depun intampinare? (vezi toată discuția)